|

Bombacı yakalandı

HDP’nin Diyarbakır'daki mitinginde 2 kişinin ölümüne, 100’den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıların faili Gaziantep’te yakayı ele verdi. Sorgulanmak üzere Diyarbakır’a getirilen şüphelinin tüm bağlantıları mercek altına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:37 - 8/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Diyarbakır'daki HDP mitingini kana bulayan bombacı Gaziantep'te yakalandı. HDP'nin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingte 2 kişinin ölümü, 100'ü aşkın kişinin de yaralanmasına neden olan provokasyonun ardından geniş çaplı çaplı soruşturma başlatan polis, saatlerce süren görüntü kayıtlarının titizlikle incelenmesi ve elde edilen maddi delillerin karşılaştırılması sonucu şüpheliye ulaştı. Çifte patlamanın faili olduğu değerlendirilen bir kişi önceki gece Gaziantep'te yakalandı.



BAĞLANTILARI ARAŞTIRILIYOR


Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri Ortaokulu'nda eşi Hülya Aksoy ile oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı. Soruşturmanın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde sürdürüldüğünü belirten Aksoy, “Olayın faili olabilecek bir kişi Gaziantep'te gözaltına alındı, Diyarbakır'a getirildi” dedi. İsmi henüz açıklanmayan şüphelinin bağlantıları araştırılıyor.



Olumsuzluk yaşanmadı


Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri Ortaokulu'nda eşiyle birlikte oyunu kullanan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, kentte seçimin huzur ve güven ortamında geçtiğini söyledi. Aksoy, “Şu ana kadar bir olumsuzluk yaşamadık. Temennimiz, olumsuzluk ortamı oluşmadan seçimin tamamlanmasıdır. Temennimiz, sandıktan çıkan iradenin halk tarafından da saygıyla karşılanmasıdır. O konuda halkımızı, hem sevinci abartmamaya hem de üzüntüyü farklı bir noktaya taşımamaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.



HDP aracını yakan zanlı tutuklandı


HDP'nin Erzurum mitinginde minibüsü yaktığı öne sürülen zanlı tutuklandı. HDP'nin 4 Haziran'da kentte düzenlediği miting öncesi partilileri getiren minibüsün içerisine yanıcı madde atılmış, vücudunda ağır yanıklar oluşan sürücü Aydın Taşkesen yoğun bakıma alınmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, aracın yanmasına, sürücüsünün de ağır yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla 6 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 4'ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Zanlılardan T.T: ile İ.K., ise polisteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan patlayıcı maddeyi attığı öne sürülen T.T, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, sürücüyü darbettiği iddia edilen İ.K. ise serbest bırakıldı.



Yaralananlar sandık başında


Diyarbakır'daki bombalı saldırıda yaralanan vatandaşlar, yakınlarının yardımıyla oy kullandı. Hastanelerde tedavileri süren yaralılardan durumu ağır olmayanlar, sandık başına gitti. Yaralılar, vatandaşlık görevini yerine getirdikten sonra hastanelere geri döndü. Patlamada yaralanan 59 yaşındaki Sabahattin Bekçi de iki ayağı kırık olmasına rağmen tekerlekli sandalyeyle okula giderek oyunu kullandı.


#Diyarbakır
#seçimler
#seçim sonuçları
9 yıl önce