|

CHP’liler bile AK Parti diyor

28 Şubat sürecinin sembol isimlerinden AK Partili Fatma Benli, yoğun tempo nedeniyle serumla ayakta duruyor. Muhalefetin vaatlerine halkın inanmadığını aktararak, “CHP’ye kalben yakın olanlar bile iktidarın devamını istiyor. Zira halk istikrardan yana” diyen Benli, gece gündüz çalışıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:53 - 15/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

7 Haziran'a sayılı günler kala adaylar da çalışmalarını yoğunlaştırdı. Milletvekili adayları, seçim bölgelerinde daha fazla kişiye ulaşmak ve partilerinin programlarını anlatmak için gecesini gündüzüne katıyor. Adayları yakından takip eden Yeni Şafak, bu defa 28 Şubat sürecinin sembol isimlerinden AK Parti İstanbul 2.Bölge milletvekili adayı Fatma Benli'nin bir günlük çalışmasını yakından takip etti. Fatma Benli gününü Sultangazi'de geçirdi.



PROGRAMA GÖRE KIYAFET


Siyah bir elbisenin üzerine fuşya renginde bir ceket giyen Benli, genelde pastel renkleri tercih ettiğini ve rahat kıyafetler seçtiğini anlatıyor ve ekliyor: “Kıyafetlerimin tarzı o günkü programa göre değişiklik gösterebiliyor. Mesela esnaf ziyareti olduğunda düz ayakkabılar tercih ediyorum.”





SERUMLA AYAKTA DURUYOR


Benli, yoğun tempo nedeniyle geçen hafta rahatsızlandığını anlatıyor. Program aralarında serum taktırsa da çalışmalarını sürdüren Benli, tekrar hastalanmamak için günde 4 ayrı vitamin kullanıyor, yemeklerde sıkma portakal suyu içiyor. Her gün bir ilçeyi ziyaret eden Benli'nin seçim çalışmaları akşam geç saatlere kadar sürüyor. Seçim gezisi sırasında yol boyunca sohbet ettiğimiz Benli, bugüne kadar çok fazla ilçeye gittiğini fakat ilçe başkanı kadın olan Sultangazi'nin kendisi için özel bir yeri olduğunu söylüyor.



HALK İSTİKRAR İSTİYOR


İstikrar isteyen halkın muhalefetin vaatlerine inanmadığını aktaran Benli, “Halk, AK Parti'nin yaptığı icraatları görüyor. Yaşamındaki iktidarın sağladığı olumlu değişikliklerin farkında. CHP'ye kalben yakın olan insanlar bile iktidarın devam etmesini istiyor. Zira halk istikrar istiyor” diyor. Benli, ilçeden ilçeye göre seçmen taleplerinde farklılık olduğunu anlatıyor.



Ekonomi gelişince talepler de değişti




Sultangazi'de gittiği bir evde kadınların sorunlarını dinleyen Benli, daha fazla kadının Meclis'e girmesi için oy istedi. Kadınlar okul ve sağlık ocağı ve taş ocaklarıyla ilgili sıkıntılarının giderilmesi için Benli'den yardım istedi. Bunları not alan Benli, ülke ekonomisinin gelişmesi ve standartların da yükselmesi ile taleplerin farklılaştığını, karşılanması için daha çok çaba gerektiğini söyledi. Çocuğuna laptopunu lüks görmeyip yakacak yardımı talep edenlere değinen Benli, ev ziyaretinin ardından hasta ziyaretine de gitti. Benli, ailenin maddi sorunlarına ilişkin notlar aldı.



En büyük destek gönüllülerden


Nüfus kaydı Kastamonu'nun Araç İlçesi'nde olan Benli'nin babası pastanecilik yapıyor. 3 kardeş olan Benli, Sarıyer'de ailesi ile birlikte yaşıyor. Benli, “Annem sabah birşeyler yemem için kalkıp çorba ısıtıyor. Bir yere geldiysek bunun bizden değil, beraber yaşadığımız, beraber çalıştığımız insanlardan kaynaklandığını gösteriyor. Ben halen profesyonellerden ziyade gönüllülerle çalışıyorum. Kendimde gönüllü çalışmalardan geldim, gönüllülerin desteği her zaman çok faydalı olmuştur” diyor.



Zaferden değil seferden mesulüz


Başörtülü kadınlara milletvekilliği imkanının tanınmasıyla ilgili “Başardım diye düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine Benli hislerini şöyle paylaşıyor: “Milletvekilliği yapılan çalışmaların bir sonucu değil ya da bir amaç değil. Başka bir çalışma alanı sadece. Bu noktada 'başardım' demek yanlış olur. Başörtüsü yasağı ile ilgili çalışmalara 1997'de başladım. Yasak kalktığında bile başardığımı düşünmedim ki şu an böyle bir hisse sahip olabileyim. Biz seferden mesulüz, zaferden değil. Bize düşen, sorumluluğumuzu yerine getirmek için çaba göstermek.”










#28 Şubat süreci
#seçimler
#Fatma Benli
9 yıl önce