|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Münbiç mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu'da halka seslendi. 16 Nisan'da gerçekleştirilecek referandumun önemine vurgu yapan Erdoğan, terörle mücadele kapsamında Fırat Kalkanı Hareketı'nın başarısını özetledi. Kılıçdaroğlu'nun Suriye ile ilgili açıklamalarını eleştiren Erdoğan, Münbiç operasyonu için de görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
14:44 - 13/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:30 - 13/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da halka sesleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Ordu'da halka sesleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu'da halka seslendi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sadece terör örgütleriyle değil son zamanlarda içeride ve dışarıdan birçok çelme takıldı. Kabuğumuza çekilmek yerine sahaya girmeye karar verdik. Terör örgütlerini ülkemizden kazımak için büyük operasyonlar başlattık ve kimsenin göz yaşına bakmadık ve bakmayacağız. Bu süreçte atılan her adım hukuk içinde atılmıştır ve hukuk içinde atılmaya devam edecektir. Fırat Kalkanı Hareketi Kıbrıs'tan sonra ikinci defa hakkımızı aradığımız operasyondur.

"16 Nisan'da taş kesilecekler"

Türkiye artık belirsizlik dönemlerini yaşamayacaktır. Türkiye artık kaos dönemleri yaşamayacaktır. Türkiye artık yasama yürütme yargısıyla hedeflerine yürüyecektir.

Türkiye'ye, Türk milletine ihanet eden taş kesilir. 16 Nisan'da bu milletin ahını alanlar taş kesilecek ve sandığa gömülecektir.

Karadeniz ne kadar hırçın bir denizse o kadar vefalıdır. Sizin bu vefanız gönülden gelen bir vefadır. Karadeniz ihaneti, riyakarlığı ve arkadan vurmayı da asla kabul etmemiştir.

Kılıçdaroğlu konuşmasını inkar etti

Şimd Münbiç'i konuşuyoruz. Kılıçdaroğlu "Ne işimiz var orada" diyor. Öğreneceksin! Siyaseti öğrenince onu da öğreneceksin. 15 Temmuz'da Marmaris'tan çağrıyı yaptım, bütün milletim meydanlara döküldü. Ben Yeşilköy'e indim. Üzerimizden F-16'lar, helikopterler geçiyor. Valimiz, komutanımız değerlendirme yapıyoruz. Oradan bir vatandaşımız dedi ki, "Cumhurbaşkanım az önce VIP salonundan Kılıçdaroğlu geçti". Hayırdır nereye gidiyorsun? Tabii biz ne oldu, ne bitti bilmiyoruz. İnanın o şekilde bir durumun olduğunu bilseydim bakışım farklı olurdu. Yenikapı'ya çağırdım, bana red cevabı verdi. Daha sonra çok baskı yedi, dayanamadı ve bize katılacağını söyledi. 7 Ağustos'taki konuşmayı bulun, araştırın. Aradan 1 hafta geçti Yenikapı ruhunu eleştirmeye başladı. Bunun ruhunda dayanışma yok, birlik yok.

Münbiç mesajı

Ülkemiz bugün de içeride ve dışarıda bir çok tehlikeyle karşı karşıyadır. ÖSO ile beraber girdik ve DEAŞ'ı sildik attık ve oranın halkını yerleştirdik. Şimdi Münbiç'i konuşuyoruz, Kılıçdaroğlu soruyor ne işiniz var orada diye ne işimiz var öğreneceksin. Siyaseti öğrendikten sonra öğreneceksin. Biraz zor oluyor ama öğreneceksin. Hem koalisyon hem Rusya ile görüşmelerimiz sürüyor.

Ne PYD'yi, ne YPG'yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları soruyor, 'devlet kuracaklar mı?' Haşa... Onlara oralarda devlet kurdurtmayız, bunu da herkes bilsin. Dünya alem bilsin. Dünyada ve bölgemizde yeniden yapılanma sancılarının yaşandığı bir dönemde gözlerini ülkemize dikenler, karşılarında 80 milyon vatandaşımızı bulur


#Recep Tayyip Erdoğan
#Ordu
7 yıl önce