|

Ecevit kafasını uzatsa dolar fırlıyordu

Milli Mücadele'nin timsali Sütçü İmam'ın şehri Kahramanmaraş'ta seçmenin nabzını tuttuk. Maraşlı Osman Ağa'nın orkideyi sahlep yaparken tesadüfen keşfettiği dövme dondurması ile ünlü şehirde vatandaşın dilinden “Eski Türkiye devri kapandı” sözü düşmüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2015 Cuma
Güncelleme: 23:42 - 4/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti'nin ülkeyi şaha kaldırdığını ifade eden Maraşlılar, ülkenin batmaktan kurtarıldığına inanıyor. Konuştuğumuz her bir vatandaş istinasız sözüne “Evveli böyle miydi?” diye başlıyor. Bununla birlikte Maraşlı, şehrin eksik yönlerini de bir bir sayıyor: Trafik ışıklarının sayısı çok fazla. Alt-üst geçitler yetersiz. Bağlantı yolları yok. Öğrenciler için devlet yurdu acilen yapılmalı; yoksa binlerce genç 'paralel'in evlerine mahkum oluyor.



HALİMİZE BİN ŞÜKÜR






Emekli ve 10 çocuk babası 80 yaşındaki Şaban Gök, “Cumhurbaşkanımız gelince karnımız doydu. Maaşlar düzenli yatıyor, yatırımlar yapılıyor. Halimize bin şükür” derken, Ramazan Aslan ise eski günleri şu sözlerle hatırlattı: “Ecevit, pencereden kafasını uzatsa dolar yükseliyordu. Cumhurbaşkanı başımıza gelmeseydi ülke bitmişti. Başörtüsü serbest oldu, kızlarım okula gitmeye başladı. Önceden kimse imam hatip liselerine gidemiyordu. Çocuklarımı okula gönderemiyordum, şimdi içim rahat onlar okula giderken.” Kent meydanındaki banklarda soluklanan “Böyle muhalefet olmaz olsun, ülkeyi karıştırmaya çalıştırıyorlar” diye kızarak sözlerine başlayan Burhan Taylar ise “12 yılda Türkiye cennet oldu cennet. Bu kadar gelişen bir Türkiye var mı? Köylerimize dahi parke döşendi. Hizmeti görmeyenin gözü kör” diye görüş belirtti.



Öğrenciyi kurtarın!


Genç seçmenlerden Şuayip Bektaş muhalefete ilginç bir çağrıda bulundu: “Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş, Haydar Baş, hadi biz gençlere de vaatlerde bulunsunlar bakalım kandırabilecekler mi bizi?” Maraş'ın en acil ihtiyacının devlet yurdu olduğunu söyleyen öğrenci Muhammet Fatih Yıldırım ise “KYK yurtları olmadığı için öğrenciler mecburiyetten paralel yapının evlerine, yurtlarına gidiyor, istemedikleri halde orada barınmak zorunda kalıyor” diye konuştu.


#seçim otobüsü
#seçimler
#kahramanmaraş
9 yıl önce