|

HDP'liler kabine girdi

Şırnak’ta sandığa giden vatandaşlara, HDP’liler tarafından baskı yapıldı. Özellikle köylerde vatandaşları baskı altına alan partililer, oy verme kabinine girerek HDP’ye oy vermeye zorladı.

Yeni Şafak
04:00 - 8/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 00:26 - 8/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
HDP'liler kabine girdi
HDP'liler kabine girdi

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki bazı bölgelerde HDP'lilerin, seçmenlere baskı yaptığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, oy kullanmak için okullara gelen seçmenlerin yanına, HDP'liler de gelerek, oy verme kabinine girdi ve HDP'ye oy verilmesi için baskı yaptı. Özellikle Cizre'nin köy kesimlerinde harekete geçen HDP'liler, vatandaşları tehdit etti. Baskı altında oy kullanan seçmenlere tutanak ise tutturulmadı. Merkezi yerlerde oy kullananlar ise, okul çıkışında “Başka partiye oy verirseniz öldürülürsünüz” diye tehdit edildi.



İLÇEYİ TERK EDİYORUZ


Cizre'de provokasyon yapılacağını belirten S.L. “Baskının alası vardı. Yarın için (bugün) Cizre'de hazırlık yapıldı, 'Karıştıracağız ortalığı' diyorlar. 'Apartman yapacağınıza, kendinize sığınak yapın' dediler, biz de ilçeyi terk ediyoruz” dedi. Öte yandan HDP bayrakları dün de caddelerde asılı durdu, akşam üzeri toplandı.


#oy verme kabini
#seçim sonuçları
#Cizre
9 yıl önce