|

MHP'nin en tartışmalı seçim vaadi

7 Haziran’dan sonraki süreçte her şeye hayır diyerek koalisyon kurulmasını engelleyen MHP lideri Bahçeli, asayişi sağlamak için kurulacak kent timlerine 60 bin kişi alınacağını vaat etti.

Yeni Şafak
10:21 - 4/10/2015 Pazar
Güncelleme: 07:28 - 4/10/2015 Pazar

Seçimlere 27 gün kala MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Arena Spor Salonu'nda seçim beyannamesini açıkladı. MHP, 1 Kasım için hazırladığı beyannamede de hükümete ve Cumhurbaşkanı'na geniş yer verdi. “Ülkenin geleceğine oy ver" sloganıyla seçim propagandasını yürütecek olan MHP'nin bir diğer dikkat çeken sloganı ise “Sen, bilirsin Türkiye" oldu.


MHP'nin seçim beyannamesinde 7 Haziran'dan farklı olarak terör vurgusu genişletildi. Beyannamede, “Toplumsal huzur ve güvenlik tesis edilecek. Önleyici kolluk hizmetlerine ağırlık verilecek. Güvenlik ve istihbarat zaafı giderilecek. Çözüm süreci derhal bitirilecek" ifadeleri yer aldı.



BOL KESEDEN VAATLER


7 Haziran öncesi bin 400 lira olarak vaad ettiği asgari ücreti değiştirmeyen MHP, ekonomik vaatlerini büyük ölçüde korudu. Evi olmayan ailelere 250 lira kira yardımı, askerden gelenlere iş kurabilmeleri için 50 bin lira faizsiz seçim beyannamesinde yer aldı. Bahçeli, “Hayallerimizin sınırı yoktur" diyerek 1 Kasım'da iktidar olmayı vaat etti.



Terörle mücadele konusu bildirgede geniş yer bulan başlıklardan oldu. Çözüm Süreci'nin tamamen bitirileceği vurgulanan bildirgede, asayişin sağlanması amacıyla "kent timleri" oluşturulacağı, terörle mücadele için ayrıca ekonomik ve sosyal projelerin de destekleneceği kaydedildi.



MHP, söz konusu timler için de 60 bin personel alınacağını vaat etti.



#1 Kasım
#MHP
#seçim
#vaat
#MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli
#Ankara Arena Spor Salonu
#terör
#PKK
#kent timleri
9 yıl önce