|

Paralel adaylar hezimete uğradı

FTÖ lideri Fethullah Gülen'e yakınlıklarıyla bilinen bağımsız adayların tümü sandıkta hezimete uğradı. Bir kısmı tutuklu bulunan ünlü isimlerin çoğu yüzde birin altında oy aldı. Bu durum seçime büyük umut bağlayan Fethullahçı Terör Örgütü'nün oy potansiyelini de ortaya koydu.​ Gülen'in en güçlü adayı Hakan Şükür 30 bin oy alabildi.

Yeni Şafak
22:25 - 7/06/2015 Pazar
Güncelleme: 23:09 - 7/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

7 Haziran 2015 Genel Seçiminde milletvekili olmak üzere 44 ilden 182 kişi bağımsız aday olarak başvurdu. 18'i kadın 182 bağımsız aday arasında Paralel Yapının desteklediği isimler de vardı. Başta Hakan Şükür olmak üzere Ali Fuat Ali Yılmazer, Yakup Saygılı, Nazmi Ardıç ve Yurt Atayün milletvekili seçilemedi.



Hakan Şükür'e şok

17 Aralık darbe girişiminden bir gün önce istifa ederek Meclis'e adım attığı AK Parti'ye savaş açan eski futbolcu Hakan Şükür İstanbul 3. Bölge'den aday olmuştu. Yoğun bir kampanya yürüten Gülen grubunun en güçlü adayı olarak gösterilen Şükür


30 bin oy alabildi ve Meclis'e giremedi.



Ali Fuat Yılmazer binde 6 aldı

Paralel yapının adayları arasında gösterilen ve Hrant Dink cinayeti soruşturmasında adı geçen, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Emniyet Müdürlüğü mensuplarına yönelik “casusluk" ve “yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında tutuklanan eski İstanbul İstihbarat Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda kilit rol oynamıştı. İstanbul 1. Bölge'den Bağımsız aday olarak seçimlere katılan Yılmazer, kesinleşmeyen sonuçlara göre yüzde 0,06 oranında oy alabildi.



19 bin seçmeni var

Darbe girişimlerinden sonra görevden alınan ve tutuklanan müdürlerden Yakup Saygılı da İstanbul 2. Bölge'den bağımsız milletvekili adayı olarak yarışıyordu. Kesinleşmeyen sonuçlara göre milletvekili adayı Eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı, 19 bin 295 (yüzde 0,80) oy alabildi.





Ankara'da da fiyasko

Emniyet içindeki “paralel yapılanma" soruşturması sonrasında görevden alınan bir diğer emniyet mensubu olan Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç da bağımsız olarak yarışan bir diğer adaydı.

Ankara 1. Bölgeden aday olan tutuklu polis şefi Nazmi Ardıç kesinleşmeyen sonuçlara göre yüzde birin altında kaldı. Ankara 2. Bölgeden aday olan, Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü, Silivri cezaevinde tutuklu bulunan Yurt Atayün de Meslis'e girecek çoğunluğa ulaşamadı.


#HAKAN ŞÜKÜR
#ALİ FUAT YILMAZER
#YAKUP SAYGILI
#MEHMET AKİF ÜNER
#NAZMİ ARDIÇ
#YURT ATAYÜN
#2015 genel seçim
#BAĞIMSIZ ADAY
9 yıl önce