|

Saadet Partisi'nden algı operasyonu

'Küçük partilere oy vereceğiz ama yüzde 10 barajını aşamazslarsa oyumuz boşa gidecek' diye düşünen seçmenlerin kafasını karıştırmak için Saadet Partisi akıl almaz bir algı operasyonuna başladı. Saadet Partisi, 'Bu seçimde baraj yok' yazılı pankartları ülkenin değişik yerlerine asarak seçmenin kafasını karıştırma yoluna gitti.

Yeni Şafak
13:44 - 31/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 14:34 - 31/10/2015 Cumartesi
Diğer

Yarın yapılacak seçimler için Saadet Partisi akıl almaz bir algı operasyonuna girişti. Saadet Partisi, seçime kısa bir süre kala Türkiye'nin çeşitli noktalarına 'Bu seçimde baraj yok. Saadet Meclis'e Nasıl mı? Anayasa madde 148/3" yazılı pankartlar astı.



YÜZDE 10 BARAJI YOK MU?


Star'ın haberine göre, yüzde 10 barajını aşamayacak partilere oylarının boşa gitmemesi için oy vermeyecek seçmenleri hedef alan Saadet Partisi, seçime 1 gün kala seçmenin kafasını karıştırmak için büyük bir yalana başvurdu.



Saadet Partisi, "Bu seçimde baraj yok. Anayasanın 148. Maddesinin 3. Fıkrasına göre kendi ilinde milletvekili olabilecek kadar oy alan her aday meclise milletvekili olarak girecektir. Bu nedenle bu seçimde baraj yok" diyerek büyük bir algı operasyonuna girişti.



148/3 ANAYASA MAHKEMESİ'NE BİREYSEL BAŞVURULARI DÜZENLİYOR


Anayasa'nın 148/3'üncü maddesinin seçim barajıyla ilgili herhangi bir düzenlemeyi içermiyor, söz konusu madde sadece vatandaşların Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkını ortaya koyuyor. Anayasa'nın hükmü tüm çıplaklığıyla ortadayken Saadet Partisi'nin böyle bir yalana başvurması, SP'nin AK Parti'ye karşı algı operasyonu olarak algılandı.



Anayasa madde 148/3: “Herkes, Anayasada güvence altına alınmış temel hak ve özgürlüklerinden, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki herhangi birinin kamu gücü tarafından, ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurabilir"







#saadet partisi
#saadet partisi algı operasyonu
#saadet partisi baraj afişi
#saadet partisi skandal afiş
#1 kasım seçimleri
#seçim 2015
8 yıl önce