|

Şimdi hizmet sırası bende

AK Parti’nin engelli adayı Bennur Karaburun, tüm Bursalıların gönlünü kazandı. CHP’lisi, MHP’lisi Karaburun’u Meclis’te görmek istediğini açıklıkla dile getiriyor. Karaburun, “Şimdiye kadar insanlar bana yardımcı oldu. Artık millete hizmet sırası bende” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2015 Pazar
Güncelleme: 22:06 - 16/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bennur Karaburun, Bursa'dan AK Parti'nin 9. sıra milletvekili adayı. Bursa'da 2 yıl önce çekilen fotoğraf, tekerlekli sandalyedeki kadına Meclis yolunu açtı. Yeni Şafak olarak Bursa'da Bennur Karaburun'un seçim çalışmalarını takip ettik.


Karaburun, çalışmalarında, vatandaşa “siz eksikliklerimizi söyleyeceksiniz, bizler ise yapacağız” diyor. Karaburun, engelli olmasına rağmen, partisinin programı dışında da kendine programlar hazırlayarak sürekli halkın içinde olmayı tercih ediyor.



ENGELLİ ÇOCUKLARLA FİDAN DİKTİ


Karaburun ile sabah 09.30'da güne başladık. Saat 11.00 gibi Özel İnsan Bakım Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Karaburun, daha sonra engelli çocuklar ve aileleri ile fidan dikme etkinliğine katıldı. Engelli çocukları bulunan anneler, Karaburun'un aday gösterilmesinden çok memnun olduklarını dile getiriyorlar. Anneler, Karaburun'u bağırlarına basarak, “engellilerin bir adım daha önde olmasını istiyoruz” ifadeleri herkes tarafından alkışlarla sonlanıyor.



BENİ UÇURUYORLAR


Ağaç dikilecek araziye nasıl geçerim diye düşünürken Karaburun, orada bulunan vatandaşlar hep birlikte “Engel yok, engelleri aşarız” diyerek tekerlekli sandalyesinden tutarak alana getirdi. Karaburun ise nasıl giderim nasıl yaparım diye düşünmediğini söyleyerek, “bir bakıyorum oradayım. Beni uçuruyorlar” diyor.



DUASI KABUL OLDU


Adaylığı için de da Karaburun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Şimdiye kadar beni yediriyorlar, gezdiriyorlar. Artık ben de millete hizmet etmek istiyorum” dedim. Erdoğan da CV yolla değerlendirelim dedi. Suyumu biri getirmezse içemem, kitabımı getirmezse okuyamam. Allah'ım bana da insanlara hizmet edecek birşeyler nasip et diye dua etmiştim Mevlid Gecesi'nde. Bir ay sonra aday oldum” dedi.



O içimizden birisi




Bedensel Engellileri Rahat Yaşatma Derneği'ni ziyaret eden Karaburan'a ilgi burada da yoğundu. Dernekten tam destek alan Karaburun, daha sonra esnaf ziyaretlerini gerçekleştirdi. Esnaftan desteklerini isteyen Karaburun'a, Bursalılar, sadece engellilerin vekili değil, herkesin vekili olacağını dile getiriyorlar. Cadde ve sokakta kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı Karaburun, sık sık fotoğraf çektiriyor. Vatandaş, Karaburun için “Sıfır kilometreli bizden birisi” tabirini kullanıyor.



Ben onların ablasıyım




Karaburun'un yoğun trafiği gün boyu devam etti. Öğleden sonra 14.30 gibi bakım evi ziyaretini gerçekleştiren Karaburun, bakımevi müdüründen orada kalan yaşlılar hakkında bilgi aldı. Burada, hükümetin engelliler ve yaşlılar için yapılan hizmetlerinden bahsetti. Karaburun, daha sonra yaşlıların yaptıkları el işlerine baktı ve onlarla sohbet etti. Karaburun'un bakımevinden sonraki durağı pazaryeri oldu. Bursa'da bir dönem seyyar satıcılık bile yaptığını anlatan Karaburun, “Seyyar satıcısından, bilim adamına kadar herkes beni tanır. Ben onların ablasıyım” ifadesini kullanıyor.



Herkesin adayıyım




Karaburun'un en büyük yardımcısı ablası ve 15 yıldan beri yanında bulunan hemşiresi. Adaylığının partiler üstü olduğunu anlatan Karaburun, “MHP, CHP olsun sizi orada görmekten mutlu olacağız diyorlar. Bu beni daha çok yüreklendiriyor. Millete hizmet etmek istiyorum. Rabbimden, 'rabbim razı oldu yerde bulundursun “ diliyorum. Benden talebi olanlara 'sizler bizi yönlendireceksiniz. Siz eksikliklerinizi söyleyeceksiniz, biz yapacağız' diyorum. Engelli çocukları olan ailleri ziyaret ettiğimde benim aday olmamdan etkileniyorlar bana sarılıp ağlıyor” diyor.








#Bennur Karaburun
#ak parti adayları
#seçimler
#yenişafak
9 yıl önce