|

Toronto'daki seçmene 'AK Mektup'

AK Parti Toronto Seçim Koordinasyon Merkezi, 1 Kasım'da yapılacak genel seçim için Toronto’da yaşayan 11 binden fazla seçmene 'AK Mektup' adıyla mektup yolluyor.

Yeni Şafak
08:33 - 17/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 05:39 - 17/10/2015 Cumartesi
AA

AK Parti, Kanada'nın Toronto kentinde Türk seçmenlere yönelik olarak "AK Mektup" adıyla mektup çalışması başlattı.



AK Parti Toronto Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mehmet Emin Erilli, "Yeni Türkiye Güçlü Gelecek" başlığıyla hazırladıkları mektupla, hangi siyasi partiye gönül vermiş olursa olsun, Kanada'da yaşayan Türk vatandaşlarını, milli iradenin tecellisine katkı için oy kullanmaya çağırdıklarını söyledi.



Toronto'da yaşayan 11 binin üzerindeki seçmenden şu ana kadar 5 bine yakınının evine mektup yolladıklarını anlatan Erilli, Türk seçmene hitaben "Hangi partiden olursanız olun, gelin oyunuzu kullanın" dedi.



Bu seçimde Toronto'da üç farklı merkezden ücretsiz otobüs hizmeti vereceklerini anlatan Erilli, "Bu hizmetten AK Parti'ye gönül versin vermesin her vatandaşımız istifade edebilecek. Biz istiyoruz ki milli iradeyi hep beraber Kanada'dan ülkemize yansıtalım'' diye konuştu.



Kanada'da yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği ile Toronto'daki başkonsoloslukta 23, 24 ve 25 Ekim'de açılacak sandıklarda oy kullanabilecek.



Ankara'daki terör saldırısı


Diğer taraftan, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği ile Toronto Başkonsolosluğu'nda açılan taziye defterine yazan birçok ülke temsilcisi terörü lanetledi.



Ottawa'daki taziye defterini, Kosova, Cezayir, Avusturya, Avustralya, Belçika, Hırvatistan, AB Temsilcisi, Yunanistan, İtalya, Ürdün, Kazakistan, Letonya, Litvanya, Moldova, Nepal, Paraguay, Polonya, Rusya, Slovakya, Slovenya, İsviçre, Tanzanya, Uruguay, Afganistan, Azerbaycan, Yeni Zelanda, Nijerya, Pakistan, Burundi, Çin, Haiti, Peru, Macaristan, Hindistan, Bangladeş, Meksika, Sudan, Angola, Venezuela temsilcileri imzaladı.



Ottawa'daki birçok ülkenin büyükelçileri, taziye defterini imzalamanın dışında, Büyükelçi Selçuk Ünal'a taziye mektubu da yolladı.



Kanada Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey bürokratları, uluslararası organizasyonların temsilcileri, Türk ve yabancı dernek ve sivil toplum kuruluşlarının da Büyükelçi Ünal'ı ziyaret ederek, taziyelerini ilettikleri öğrenildi.



Türkiye'nin Toronto Başkonsolosluğu'nda da açılan taziye defterini de Hindistan, Pakistan, Çek Cumhuriyeti, Küba, Romanya, Sri Lanka ve Toronto Belediyesi ile NATO Konseyi Kanada Başkanlığı temsilcileri imzaladı.



#AK Parti
#Toronto Seçim Koordinasyon Merkezi
#1 Kasım
#AK Mektup
#Yeni Türkiye Güçlü Gelecek
#Çek Cumhuriyeti
#Küba
#Romanya
#Sri Lanka
#Toronto Belediyesi
#NATO Konseyi Kanada Başkanlığı
#Ottawa
#Kosova
#Cezayir
#Avusturya
#Avustralya
#Belçika
#Hırvatistan
#AB Temsilcisi
#Yunanistan
#İtalya
#Ürdün
#Kazakistan
#Letonya
#Litvanya
#Moldova
#Nepal
#Paraguay
#Polonya
#Rusya
#Slovakya
#Slovenya
#İsviçre
#Tanzanya
#Uruguay
#Afganistan
#Azerbaycan
#Yeni Zelanda
#Nijerya
#Pakistan
#Burundi
#Çin
#Haiti
#Peru
#Macaristan
#Hindistan
#Bangladeş
#Meksika
#Sudan
#Angola
#Venezuela
9 yıl önce