|

Yurtdışı oylarda çok sürpriz sonuçlar

Toplamda 1 milyondan fazla oyun kullandığı yurtdışı sandık sonuçlarına göre AK Parti en fazla seçmenin olduğu Almanya'da oyların yüzde 51'ini aldı, 17 ülkede birinci parti oldu. Sonucu en çok merak edilen İsrail'de ise CHP birinci oldu. Yurtdışı oylarına göre ikinci parti olan ,HDP Yunanistan'ın da bulunduğu 10 ülkede sandıklardan birinci çıktı.

Yeni Şafak
23:30 - 7/06/2015 Pazar
Güncelleme: 00:16 - 8/06/2015 Pazartesi
AA

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşların 7 Haziran seçimleri için yaptıkları oy tercihleri belli oldu. Konsolosluklarda bir hafta önce biten gümrük kapılarında ise bugün sonuçlanan oy verme işlemlerine göre 1 milyondan fazla gurbetçi oy kullandı.



Oy dağılımlarına göre AK Parti yüzde 48, HDP yüzde 21, CHP yüzde 17 ve MHP yüzde 9 oy aldı.



Ülke ülke kazanan partiler


AK Parti; Avustralya, KKTC, Ürdün, Fransa, Hollanda, Almanya, Romanya, Avusturya, Norveç, Danimarka, Belçika, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Lübnan, İran ve Suudi Arabistan'da birinci parti oldu.



CHP; ABD, İspanya, Rusya, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Bulgaristan, Çin Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Güney Afrika, İsrail'de birinci parti oldu.



HDP; Kanada, İngiltere (Birleşik Krallık), İtalya, Yunanistan, İsviçre, Ukrayna, Polonya, İsveç, Finlandiya ve Kazakistan'da birinci parti oldu.



MHP yurt dışında yok


Türkiye'de sadece Devlet Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de birinci parti olan MHP hiç bir ülkede birinci parti olamadı.



#ak parti seçim sonuçları
#yurtdışından gelen oylar
#7 haziran 2015 seçimleri
9 yıl önce