|

Selendi’yi sel vurdu! Manisa hava durumu 21 Temmuz

Manisa’nın Selendi ilçesinde akşam saatlerinde başlayan dolu ile karışık sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Manisa Selendi hava durumu tahminlerini ve bölgeden son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
22:21 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 22:29 - 21/07/2017 Cuma
IHA
Selendi’yi sel vurdu! Manisa hava durumu 21 Temmuz
Selendi’yi sel vurdu! Manisa hava durumu 21 Temmuz

Manisa’nın Selendi ilçesinde akşam saatlerinde başlayan dolu ile karışık sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, bazı vatandaşlar bulundukları kapalı alanlarda bir süre mahsur kaldı.


Akşam saatlerinde dolu ve sağanak yağışın etkili olduğu Selendi’de dereler taşarken, bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Aniden bastıran yağışa hazırlıksız yakalanan bazı vatandaşlar kapalı alanlarda mahsur kaldı. Cadde ve sokaklar, derelerin de taşmasıyla adeta göle döndü. Selendi Belediyesi ekipleri, su baskınlarının yaşandığı bölgelerde yoğun bir çalışma başlattı. Yaklaşık bir saat süren sağanak yağışın ardından caddeler çamurla kaplanırken, kayganlaşan yolda araçlar da gitmekte zorlandı. Selendili vatandaşlar uzun yıllardır bu kadar etkili bir yağışı yaşamadıklarını anlatarak, tarım arazisi sahiplerinin zor durumda kaldığını ifade ettiler.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, İç Ege, Göller Yöresi ve Doğu Karadeniz kıyıları, Eskişehir ve Bolu ile yarın (cumartesi) Osmaniye, Ankara, Kırıkkale, Ordu, Kahramanmaraş'ın Andırın, Hatay'ın Dörtyol ve Erzin ilçelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimler ile Akdeniz'in kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetlice (30-50 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.

#Manisa
#Selendi
#Hava durumu
#sel
#sağanak
#yağış
7 yıl önce
default-profile-img