|

Şiddetli yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı-Tekirdağ hava durumu

Tekirdağ’da bir anda doluyla karışık bastıran yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalandı.

Yeni Şafak
16:57 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:05 - 22/06/2017 Perşembe
IHA
Şiddetli yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı
Şiddetli yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı

Tekirdağ’da bir anda doluyla karışık bastıran yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalandı. Süleymanpaşa merkezde 15 dakikada metrekareye yaklaşık 20 kilogram düştüğü yağış, araç trafiğini aksatırken, yayalara da zor anlar yaşattı.


Tekirdağ’da güneşli havanın ardından saat 15.10 sıralarında gök gürültüsü ile bir anda bastıran şiddetli yağış, vatandaşları zor durumda bıraktı. Doluyla karışık yağmurun bir anda bastırmasıyla birlikte merkez ilçe Süleymanpaşa’nın Hükümet Caddesinde bulunan vatandaşlar, yağmurdan korunmak için bir anda etrafa kaçışmaya başladı. Yaklaşık 15 dakika süren yağmurda, caddede bulunan trafikte de sıkışmalar meydana geldi. Kısa sürede metrekareye yaklaşık 20 kilogram yağışın düşüğü yağmurun ardından hayat normale dönerken, ıslanan vatandaşlar, evin yolunu tuttu.

Bayram Hava Tahmin Raporu

Genel Durum

Ramazan Bayramı tatili süresince (24 Haziran Cumartesi ile 27 Haziran Salı günleri) Yurdumuzun kuzey kesimlerinin yüksek basınç merkezinin, güney kesimlerinin ise Basra Alçak basıncının etkisinde kalacağı tahmin edildiğinden Yurdumuzda yağış beklenmiyor. Bütün bölgelerimizin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının bayram tatili süresince artmaya devam edeceği ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 3 - 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Bayram tatili süresince bazı merkezlerimizdeki en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara, İstanbul ve Afyonkarahisar’da 30 – 33, İzmir, Aydın, Manisa, Adana ve Antalya’da 35 – 39, Samsun, Trabzon ve Erzurum’da 25 – 28, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 39 – 42 dereceler arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Muş ve Van çevreleri ile Kastamonu'nun güney kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, zamanla Karadeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Güncel Meteorolojik Uyarı Bulunmamaktadır.

#Tekirdağ
#Sağanak yağış
#şiddetli yağmur
#hava durumu
7 yıl önce