|

2013'ün en çok beklenen filmleri

Sanatseverler, 2013 yılında bu filmleri sabırsızlıkla bekliyor.

Yenisafak.com.tr / İHA
00:00 - 17/02/2013 Pazar
Güncelleme: 09:56 - 17/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
2013'ün en çok beklenen filmleri
2013'ün en çok beklenen filmleri

Pajiba.com'un hazırlamış olduğu, orjinal adı "The 10 Most Anticipated Films of 2013" adlı film listesi şöyle: Iron Man 3, R.I.P.D., Oblivion, Robopocalypse, Oz: The Great and Powerful, How to Train Your Dragon 2, Monsters University, Gangster Squad, The Hobbit: The Desolation of Smaug, Pacific Rim.

Iron Man 3

Milyarder iş adamı, kahraman ve mucit Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Üstelik bu düşman, o çok sinirlendirecek bir hamle yaparak özel hayatını yok ediyor. Stark şimdi bu olayların kaynağını araştıracağını zorlu bir mücadeleye giriyor. Fakat en yakınlarını korumak için zekasının ve cesaretinin yanı sıra içgüdülerine de ihtiyacı var. Stark'ın bu savaşında kafasında dönüp duran soru ise belki de tüm olayların en can alıcı yanı: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan?

R.I.P.D.

Peter M. Lenkov'un çizgi roman serisinden uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda 'Uçuş Planı' ve 'Red' filmleriyle tanınan Alman yönetmen Robert Schwentke bulunuyor.

Oblivion

Tron filmi ile tanıdığımız yönetmen Joseph Kosinski'nin yönettiği film, yönetmenin kendi çizgi romanından sinemaya uyarlandı. Kıyamet sonrası bir kurguya sahip olan filmin kadrosunda Tom Cruise'un yanı sıra Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nicolaj Coster-Waldau, Melissa Leo ve Morgan Freeman yer alıyor...

Robopocalypse

Yakın bir gelecekte Archos isimli yapay zekâlı bir robotun insanlığın tüm teknolojisini yine insanlığa karşı kullanıp diğer robotlarla birlikte dünyamızı ele geçirmesini anlatan roman, etrafı teknolojinin nimetleri ile sarılmış insanoğluna aslında düşmanın yanı başımızda olduğunu gösteren epik bir aksiyon olarak niteleniyor.

Oz: The Great and Powerful

Walt Disney Pictures yapımcılığında ve Sam Raimi yönetmenliğinde hayata geçen filmin baş rolünü James Franco üstlenirken, Mila Kunis, Rachel Weisz ve Michelle Williams da Oz Ülkesi'nde kendisine eşlik eden 3 cadıyı canlandırıyorlar.

How to Train Your Dragon 2

Ejderhalar Berk Adası'nı kendilerine mesken seçmişlerdir. Senelerce acımasız mahlukat tarafından yağmalanan talihsiz adanın biçare yerlileri için hayvanlarını çalıp evlerini yakan bu ejderhaları tepelemek bir nevi namus borcudur. Yetişkinlik çağına erişen genç erkeklerin yapması gereken tek şey bir ejderhayı öldürmektir. Zamanı geldiğinde köyün şefinin tuhaf oğlu Hiccup, icat ettiği tuhaf mekanizmalı silahı bir yaratığa doğrultarak onu öldürmeye yeltenir. Nadir bir türe ait olan bu ejderhayı bir türlü öldüremeyen Hiccup, hayvanı ormana götürerek serbest bırakır. Sonrasında ise aralarında sadakat ve içtenlik barındıran bir arkadaşlık gelişir.

Monsters University

Mike ve Sully Sevimli Canavarlar'dan (Monsters, Inc.) sonra yeniden beraberler! Canavar olmak öğrenilebilir! Bu sefer maceranın öncesine, ikilinin üniversite günlerine dönüyoruz. İkili henüz sıkı dost değiller ama bu çılgınca eğlenmeyecekleri anlamına da gelmiyor.

Gangster Squad

1949 Los Angeles kenti zalim ve doğuştan kalpazan Mickey Cohen'in (Sean Penn) kontrolü altındadır. Uyuşturucu, silah ve kadın ticaretini tek elden yürüten Cohen, güçlü mafya adamlarının yanı sıra yerel polisi ve hatta politikacıları da arkasına almıştır. Los Angeles Polis Departmanında kimse karşısına çıkmaya cesaret edemezken birimie dışardan destek vermekle görevlendirilen Teğmen John O'Mara (Josh Brolin) and Jerry Wooters (Ryan Gosling), Cohen'in işlerine çomak sokmayı becerebilecek midir?

The Hobbit: The Desolation of Smaug

Peter Jackson'ın yönetmenliğindeki filmin uyarlama senaryosu ise Jackson'ın yanı sıra yine Fran Walsh, Philippa Boyens ve Guillermo del Toro'dan oluşan ekibe emanet.

Martin Freeman, Ian McKellen (Gandalf), Andy Serkis (Gollum), Richard Armitage (Thorin Meşekalkan), Lee Pace, Hugo Weaving, Elijah Wood ve Cate Blanchett yine karşımıza çıkacak isimler.

Pacific Rim

Filmin yönetmeni Guillermo del Toro izleyicilere eşsiz bir bilim kurgu filmi sunmak için Legendary Pictures ile iş birliğine girmiş Idris Elba, Charlie Hunnam ve Rinko Kikuchi'ni de filmin başrollerini paylaşıyorlar. Bir bilim kurgu olan filmde İnsanlık tehdit altındadır uzaylılarla savaşmak için, Jaegers ismi verilen robotları kullanacak ve Kaiju ismi verilen dev yaratıklarla savaşacaklardır...


11 yıl önce