|

Asghar Farhadi, ''Geçmiş''e döndü

.
00:00 - 31/01/2014 Cuma
Güncelleme: 22:37 - 30/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Asghar Farhadi, ''Geçmiş''e döndü
Asghar Farhadi, ''Geçmiş''e döndü

Yalnızca iki filmin vizyona girdiği bu hafta, sinemaseverlerin merakla beklediği İranlı yönetmen Asghar Farhadi''nin ''Geçmiş'' isimli yeni filmi, bir adım öne çıkıyor.

Bir Ayrılık isimli Oscarlı filmiyle Türkiye''de büyük beğeni toplayan İranlı Yönetmen Asghar Farhadi, ikinci filmi ''Geçmiş''le bir kez daha Türkiyeli sinemaseverlerin karşısına çıktı. Önceki filminde İranlı bir karı-kocanın ayrılık macerasını ele alan yönetmen, bu kez 4 yıl önce Fransız eşinden ayrılan İranlı Ahmet''in, dönüşünü anlatıyor. Farhadi''nin yeni filmi, çiftin duygusal gerilimli çatışmasına yoğunlaşıyor.

Başrollerini Berenice Bejo, Tahar Rahim, Ali Mosaffa ve Pauline Burlet''in paylaştığı filmin senaryosunu Asghar Farhadi ve Massoumeh Lahidji birlikte kaleme almış. Filmin hikâyesi ise şöyle;

Fransız eşi, Marie''den boşanma işlemlerini tamamlamak üzere, dört yıllık bir ayrılığın ardından Tahran''dan Paris''e gelen Ahmet''i izliyor. Marie''nin niyeti ise eski eşinin hayaline bile katlanamayan yeni sevgilisi Samir''le evlenmektir. Ahmet, Marie''nin önceki beraberliğinden olan kızı Lucie ile ilişkisinin sıkıntılı olduğunu fark edince aralarını bulmaya çalışır fakat böylece geçmişten gelen sırlar açığa çıkmış olur.

10 yıl önce