|

Kennedy Merkezi Onur Ödülü sahiplerini buldu

ABD'de sahne sanatları dalında en prestijli ödüller arasında yer alan Kennedy Merkezi Onur ödülleri sahiplerini buldu.

Aa
00:00 - 13/09/2013 Cuma
Güncelleme: 09:59 - 13/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Kennedy Merkezi Onur Ödülü sahiplerini buldu
Kennedy Merkezi Onur Ödülü sahiplerini buldu

Amerikan kültürüne etki eden sanatçılara verilen en yüksek ödül olarak kabul edilen Kennedy Merkezi Onur Ödülüne layık görülen, film yıldızı Shirley MacLaine'in de aralarında bulunduğu sanatçılar, ABD Başkanı Barack Obama tarafından Beyaz Saray'da ağırlanacak. MacLaine ile birlikte ödüle layık görülen rock sanatçısı Billy Joel, gitarist ve söz yazarı Carlos Santana, opera yıldızı Martina Arroyo ve caz sanatçısı Herbie Hancock onuruna ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de bir akşam yemeği verecek. Ödül kazanan sanatçılar şerefine ayrıca, eğlence dünyasının ünlülerinin katılımıyla 8 Aralık'ta bir gala düzenlenecek.

Kısaca Kennedy Merkezi olarak anılan Kennedy Merkezi Sahne Sanatları adlı kuruluş, 8 Eyül 1971'de devlet ve özel sektör ortaklığıyla kuruldu. Kurulduğu tarihten itibaren tiyatro, dans, bale, oda orkrestrası, jaz, pop ve folk müzik eserleri yapımı ve sahnelenmesi sahasında faaliyet gösteren merkez, her yaş grubu için çoklu medya gösterileri de düzenliyor.

Kuruluş ayrıca, 1978 yılından beri her yıl, sahne sanatları dalında verdiği Kennedy Merkezi Onur Ödülü ile Amerikan kültürü üzerinde derin iz bırakan sanatçıları taltif ediyor. Kennedy Merkezi, Latin müziği sanatçılarının dışlandığı yönünde gelen eleştiriler üzerine geçen yıl ödüle hak kazananları belirleme sürecinde değişikliğe gitmişti.

11 yıl önce