|

Modanın prensesiyle klasik müziğin prensinin yasak aşkı

Ali Murat Güven
00:00 - 18/10/2009 Pazar
Güncelleme: 16:19 - 18/10/2009 Pazar
Yeni Şafak
Modanın prensesiyle klasik müziğin prensinin yasak
Modanın prensesiyle klasik müziğin prensinin yasak

CHANEL VE STRAVINSKY: BÜYÜK AŞK / Coco Chanel & Igor Stravinsky

Yapım Yılı ve Ülkesi:
2009, Fransa yapımı

Türü ve Süresi:
Tarihsel drama / 120 dakika

Gösterim Dili:
Orijinal seslendirmesi Fransızca olan bu film, ülkemizde Türkçe altyazılı kopyalarla gösterime sunulmuştur.

Yönetmen:
Jan Kounen

Senaristler:
(Chris Greenhalgh'ın “Coco&Igor” adlı romanından uyarlamayla) Chris Greenhalgh, Carlo DeBoutiny, Jan Kounen

Görüntü Yönetmeni:
David Ungaro

Özgün Müzik Bestecisi:
Gabriel Yared

Kurgucu:
Anny Danché

Sanat Yönetimi Ekibi:
Marie-Hélène Sulmoni (Yapım Tasarımcısı), Karl Lagerfield, Chattoune, Fab (Kostüm Tasarımcıları), Christophe Giraud (Makyaj Ekibi Şefi), Estelle Tolstoukine (Saç Stilisti)

Oyuncular:
Mads Mikkelsen (Igor Stravinsky), Anna Mouglalis (Coco Chanel), Yelena Morozova (Catherine Stravinsky), Anatole Taubman (Arthur, 'Boy' Capel), Aurélie Le Roc'h (Madam Schmitt), Natacha Lindinger (Misia Sert), Nicolas Vaude (Ernest Beaux), Grigori Manukov (Sergei Diaghilev), Eric Desmarestz

İthalatçı Şirket:
Bir Film

Dağıtıcı Şirket:
Tiglon Film

İçerik Uyarıları:
Cinsellik-çıplaklık içermesinden dolayı, 18 yaşından küçükler ve bu tür temalardan hoşlanmayanlar için uygun bir yapım değildir.

Resmî İnternet Sitesi:

Yıldız Puanı:
* * ½

Paris, 1913… Kariyerinin henüz başlarında olan modacı Coco Chanel bir akşam Igor Stravinsky adlı Rus bestecinin hazırladığı bir operanın ilk gösterimine gider. Çağı için fazla aşkın bulunan eser, izleyici tarafından yuhalansa da Coco anlaşılma zorluğu içindeki bu müzisyenin notaları arasında yatan dehayı fark eder ve Stravinsky'den çok etkilenir. Ancak ünlü besteci evlidir ve çocukları vardır.

Coco, komünist devrimden sonra Rusya'dan kaçan ve Fransa'da mülteci olarak yaşayan Stravinsky ile ailesine evini açar. Sonrasında da eserleri ve oluşturdukları trendlerle yirminci yüzyıla damgasını vuracak bu iki figür arasında fırtınalı bir aşk yaşanmaya başlar.


Stravinsky'nin Fransa'daki hayatı giderek bir çıkmaza sürüklenirken, Coco iseyaşadığı aşkın da etkisiyle kariyerinde yükselişe geçer ve efsanevî “Channel No: 5” adlı parfümü üretir.


15 yıl önce