|

Rick ve karısı, belayı bu kez Çin'de bulacak

1999 ve 2001'deki ilk iki serüveniyle eski moda seriyal filmler geleneğini yeniden canlandırıp özellikle genç kuşak izleyicilerin beğenisini kazanan “Mumya” serisi, 7 yıllık bir aradan sonra gelen bol özel efekt ve Jet Li katkılı üçüncü bölümüyle gişede şansını bir kez daha deniyor.

Ali Murat Güven
00:00 - 2/08/2008 Cumartesi
Güncelleme: 18:20 - 1/08/2008 Cuma
Yeni Şafak
Rick ve karısı, belayı bu kez Çin'de bulacak
Rick ve karısı, belayı bu kez Çin'de bulacak
MUMYA-3: EJDER İMPARATORU'NUN MEZARI

(The Mummy: Thomb of the Dragon Emperor)

2006-2007 ABD / Kanada / Almanya Ortak Yapımı

Yönetmen:
Rob Cohen

Senaryo:
Alfred Gough, Miles Millar

Görüntü:
Simon Duggan

Müzik:
Randy Edelman,

Kurgu:
Kelly Matsumoto, Joel Negron

Süre:
112 dakika

Oyuncular:
Brendan Fraser, Maria Bello, Luke Ford, Jet Li, John Hannah, Michelle Yeoh

İthalatçı ve Dağıtıcı Şirket:
UIP

Resmi İnternet Sitesi:

İçerik uyarıları:
İçeriğindeki korku ve şiddet öğeleri nedeniyle, 10 yaşından küçük çocuklara ve bu tür sahnelere duyarlı olanlara tavsiye edilmemektedir.

* * 1/2
Büyücü Zi Yuan'ın lanetine uğrayarak sonsuza kadar mezarında kalmaya mahkûm edilen Çin'in zalim ruhlu Ejder İmparatoru ve kendisine bağlı 10.000 savaşçısı, binlerce yıldan beri Terracotta Vadisi'ndeki mezarlarında yatmaktadırlar. Ancak arkeolog-kâşif Rick O'Connell'ın oğlu Alex onu yanlışlıkla sonsuz uykusundan uyandırınca Ejder İmparatoru yeniden hayata döner. Bu durumda genç arkeoloğumuz, yaşayan ölülerle nasıl baş edileceğini (Mısır topraklarındaki önceki tecrübeleri nedeniyle) kendisinden çok daha iyi bilen anne ve babasının yardımına başvurmak zorundadır.

Mumyalar ordusu yeniden hayata dönerken dünyaya hükmetme tutkuları daha da yoğunlaşmıştır. Baba Rick, anne Evelyn ve oğul Alex'den oluşan O'Connell Ailesi, inanılmaz doğaüstü güçleriyle Uzakdoğu'yu âdeta silip süpüren Ejder İmparatoru ve ordusunu durdurabilecek midir?


1940'lı yılların 32 kısım tekmili birden tarzındaki seriyal filmlerinin izinden giden “Mumya”, her ne kadar 1999 ve 2001'de çekilen ilk iki bölümünün genç kuşak izleyicide meydana getirdiği ilgi dalgası büyük ölçüde sönmüş olsa da serüven filmlerinden hoşlananlara yine de hoşça vakit geçirtmeyi başarıyor. Serinin gedikli oyuncusu Brandon Fraser'ın karşısında bu kez aksiyon sinemasının ünlü yıldızı Jet Li'nin yer alması ise üçüncü bölümün hiç kuşkusuz ki en büyük kozu…

Tipik bir yaz filmi olarak, gösterişli özel efektler eşliğinde doludizgin sürüp giden fantastik bir serüvene katılmak isteyenlere iyi gelebilir.


16 yıl önce