|

Sivas'ta ev ve iş yerlerini su bastı! Sivas hava durumu

Sivas'ın Suşehri ilçesinde sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Evleri su altında kalan bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı. Sivas hava durumu raporunu ve kentten son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:28 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:35 - 14/06/2017 Çarşamba
AA
Sivas'ta ev ve iş yerlerini su bastı! Sivas hava durumu
Sivas'ta ev ve iş yerlerini su bastı! Sivas hava durumu

Sivas’ın Suşehri ilçesinde sağanak nedeniyle su baskınları yaşandı. İlçede kısa süreli etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Araç sürücülerinin oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte güçlükle ilerledikleri görüldü. Belediye ekipleri su birikintisi oluşan bölgelerde rögar temizleme çalışması yaptı.

Yağmur nedeniyle birçok ev ve iş yerini de su bastı. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlik çalışması yaptı. Evleri su basan bazı kadınlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Bu arada ilçede kısa süreli dolu yağışı da etkili oldu.

Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, su baskınından dolayı evleri zarar gören aileleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şiddetli şekilde yağan sağanağın ardından su baskınları yaşandığını ve maddi zarar oluştuğunu söyledi.

Belediye ekiplerinin su baskını olan bölgelerde çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Yüksel, "Ayrıca zarar ve ziyan konusunda gerekli çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Cenab-ı Allah böyle bir afeti bir daha yaşatmasın." dedi.

Öte yandan Sivas il merkezinde de kuvvetli gök gürültülü sağanak etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Kayseri, Sivas, Nevşehir, Kırşehir,Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor!

Beklenen Hadise

Gökgürültülü Sağanak Yağış

Beklendiği Yer

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerine kadar, Kayseri, Sivas, Nevşehir, Kırşehir,Niğde, Adana, Osmaniye ve Mersin'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı

14.06.2017 12:30-14.06.2017 19:00

Hadisenin Şiddeti

Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler

Ani Sel - Su Baskını - Yıldırım

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Toroslar Mevkii ile Kırıkkale, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Kars, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin, Kars, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak (21-50mm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

#sağanak
#Sivas
#su baskını
#Suşehri
#hava durumu
#sel
7 yıl önce