|

Son dakika Bodrum'da 5 büyüklüğünde deprem! Son depremler

Son dakika Bodrum'da 5 büyüklüğünde deprem olduğu bildirildi. Son depremler listesinde yer alan bilgilere göre, Muğla'nın Bodrum ilçesinde saat 20.09'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Dün yaşanan depremlerin ardından bugün de depremler sürüyor. İşte son gelişmeler.

Yeni Şafak
20:17 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 20:26 - 21/07/2017 Cuma
Diğer
Son dakika Bodrum'da 5 büyüklüğünde deprem! Son depremler
Son dakika Bodrum'da 5 büyüklüğünde deprem! Son depremler

Son dakika Bodrum'da yine deprem oldu. Edinilen son dakika bilgilerine göre, Muğla'nın Bodrum ilçesinde saat 20.09'da 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Son depremler listesine göz atmak ve depremlerden son gelişmeleri takip etmek için sayfamıza bakabilirsiniz.

Bodrum’da depremin yaraları sarılıyor

Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Muğla’nın Bodrum ilçesinde depremin yaraları sarılmaya başlandı. Depremde en büyük zararın yaşandığı Gümbet sahilinde yaşanan dehşet anlarının ise yeni görüntüleri ortaya çıktı.Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin en fazla etkilediği merkezlerden olan Bodrum’da temizlik ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Depremin ardından oluşan tsunaminin vurduğu Gümbet sahilinde zarar gören ve denizde üst üste yığılan tekneler, vinçler yardımıyla karaya çekildi. Belediye ekiplerinin temizlik yaptığı sahiller ise tıklım tıklım olması gerektiği saatlerde boş kaldı.Gümbet sahilinde dün gece yaşanan korku dolu anların ise yeni görüntüleri ortaya çıktı. Panik içinde sağa sola kaçışanlar bir kişinin cep telefonu tarafından kaydedildi. Yaşanan tsunamide maddi zarar görenler arasında balıkçılar da yer aldı. Ekmek teknelerini kurtarmayı başaran balıkçılar, sahilde teknelerinin bakımlarını yaptı.Bodrum’un çok kötü bir gece yaşadığını ifade eden Bodrum Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ertan Güneş, depremin ardından 15 dakika içerisinde geldiği sahilde çok kötü bir manzarayla karşılaştığını söyledi. Sahilde bulunanların yardımına koştuklarını belirten Güneş, “Sahilde bağlı bulunan teknesinin içinde uyumakta olan Hakan Kılınç isimli arkadaşımızın suya kapılarak sürüklendiğini gördük. Büyük bir fedakarlık yaparak kendisini 150 metre açıktan son anda kurtardık. Karaada açıklarında avlanmakta olan üyelerimizi de Sahil Güvenlik ekiplerinin yardımıyla sağ salim sahile getirdik. Can kaybının olmaması bizim için büyük teselli ama maddi zararımız büyük. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bizim sorunlarımızla yakından ilgilenen devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Büyük yaşandı ancak bunu kısa sürede atlatmayı başardık. İnşallah daha güzel günler yaşayacağız” dedi.

180 kişi daha Kos Adası’ndan Bodrum’a geldi

Ege’de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından İstanköy (Kos) Adası’nda tatil yapan Türk vatandaşlarının ağırlıkta olduğu 180 kişi daha Bodrum Limanı’na geldi. İki kişinin hayatını kaybettiği Kos Adası’ndan toplam 385 kişi feribotlarla Türkiye’ye geldi.Ege Denizi’nde meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Yunanistan’ın İstanköy Adası’nda mahsur kalan Türk vatandaşları için feribot seferleri düzenlenmişti. İstanköy Adası’ndaki limandan 205 kişiyi alan "Asım Kaptan" adlı feribot, Muğla’nın Bodrum ilçesindeki limana yanaştı. 205 kişilik kafilenin ardından biri 105, diğeri 75 olmak üzere ağırlıklı Türk yolculardan oluşan toplam 180 kişi daha Bodrum Limanı’na geldi. Yolcular, Bodrum’a ayak basar basmaz rahat bir nefes aldı. Yolcuların gelmesi öncesinde çok sayıda ambulans ve UMKE ekibi de limanda hazır bulundu.“Çok zor bir gece geçirdik”Türk yolculardan Ayşe Feyza Ergin (57), çok korktuğunu ve depremden etkilendiklerini belirtti. Emine Gökçe Kalkan (36) adlı yolcu ise, çok zor bir gece geçirdiklerini söyledi. Kalkan, “Çok şiddetli bir şekilde başladı. Sonrasında da sürekli oldu, yani 1999 yılındaki depremde bu kadar sarsılmamıştık. Sürekli şiddetli derecede sarsıldı, hiç kesilmedi. Artçılar hiç kesilmedi. Biz dün gitmiştik, dün sabah varmıştık bugünde geri geldik. Geceyi sabahladık, yani otelin bahçesinde bornozları üzerimize giyerek sabahladık, orada açık alanda bekledik. Bina içerisine almadılar yani” dedi.Öte yandan son gelen kafileyle birlikte Bodrum’a bir günde gelen yolcu sayısı 385’e ulaştı. İstanköy Adası’nda deprem nedeniyle biri Türk uyruklu olmak üzere 2 kişi hayatını kaybetmişti.


#Bodrum
#Muğla
#Deprem
#Son depremler
#Son dakika
7 yıl önce
default-profile-img