|

SON DAKİKA: Fırat Kalkanı Harekatında 2 asker şehit oldu

SON DAKİKA HABERLERİ: Fırat Kalkanı Harekatında 2 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı. Fırat Kalkanı Harekatında Suriye'nin El-Bab Bölgesinde TSK'ya yönelik yapılan saldırıda yaralanan 2 asker şehit olduğu son dakika haberleri arasında yer alıyor. 106.gününde olan Fırat Kalkanı Harekatı'nda DAEŞ hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

Yeni Şafak
12:07 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:12 - 7/12/2016 Çarşamba
Diğer

SON DAKİKA HABERLERİ: Sabah saatlerinde yaşanan saldırıda yaralanan 3 asker helikopterlerle Gaziantep Şahinbey Araştırma ve Uygulama hastanesine getirildi. Burada tedavi altına alınan 3 askerden 2'si şehit olurken, 1 askerin ise sağlık durumunun ağır olduğu bildirildiği son dakika haberleri arasında. Suriye'de sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ hedefleri, karadan ve havadan ateş altına alınarak imha edildi.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat Kalkanı Harekatı'nın 106'ncı gününde Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Bzaghah ve Bab bölgesinde 9 DEAŞ terör örgütü hedefinin imha edildiğini açıkladı. TSK'dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve Koalisyon Güçleri'ne destek vermek maksadıyla 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın ülkenin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı ile BM'nin DEAŞ'la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürüldüğü kaydedildi. Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet grupları tarafından keşif ve gözetleme faaliyetleri sonucunda tespit edilen DEAŞ terör örgütü hedeflerinin topçu ve havan atışları ile imha edildiği bildirildi. Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından Bzaghah ve Bab bölgesinde bulunan 9 DEAŞ terör örgütü hedefinin imha edildiği kaydedildi. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerin kesintisiz olarak sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" denildi.



Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ hedefleri vuruldu


Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 106 günden bu yana sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'a ait hedeflerin, sınırda konuşlu birlikler ve Türk jetleri tarafından ateş altına alınarak imha edildiği belirtildi. Harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi:



"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından keşif ve gözetleme faaliyetleri sonucunda tespit edilen DEAŞ hedefleri topçu ve havan atışları ile imha edilmiştir. El Bab bölgesinde, alınan bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgede tespit edilen ve DEAŞ terör örgütü tarafından kullanılan 4 barınma yeri, 3 karargah, 1 toplanma yeri ve 1 tank ateş altına alınarak imha edilmiştir.






#Son dakika
#Son dakika haberleri
#Fırat Kalkanı Harekatı
#DAEŞ
7 yıl önce