|

Son dakika haber: Trabzon-Rize sınırındaki operasyon sürüyor

Son dakika haber - Trabzon Rize sınırındaki operasyonun devam ettiği bildirildi. Alınan son dakika bilgilerine göre, bugün öğlen saatlerinde terörist görüldüğü ihbarı üzerine başlatılan operasyonun sürdüğü açıklandı. İşe Trabzon Rize sınırındaki operasyondan son dakika haberleri.

Yeni Şafak
22:47 - 29/08/2016 lundi
Güncelleme: 23:03 - 29/08/2016 lundi
IHA

ile karşınızdayız. Trabzon ile Rize il sınırında terörist görüldüğü ihbarı üzerine başlatılan operasyon sürüyor.



Edinilen bilgiye göre, öğle saatlerinde Trabzon'un Hayrat ilçesine bağlı Dağönü köyünde 7 terörist görüldüğü ihbarını alan güvenlik güçleri operasyon başlattı. Teröristlerle sıcak temas kurulmadığı, güvenlik güçlerinin operasyonu sürdürdüğü belirtildi.



Trabzon-Rize sınırında çatışma yaşandığı iddiası


Trabzon Valiliğinden, Trabzon-Rize sınırında teröristlerle çatışma çıktığı yönünde haberlerin doğru olmayıp, gerçek dışı olduğu bildirildi.



Trabzon Valiliği, bazı sosyal medya ve basın kuruluşlarında yer alan haberler üzerine açıklama yaptı.



Valillikten yapılan açıklamada, ''Bazı sosyal medya ve basın kuruluşları haber sitelerinde 29 Ağustos Pazartesi akşamı yer almaya başlayan, Trabzon- Rize sınırında teröristlerle çatışma çıktığı yönünde haberler doğru olmayıp, gerçek dışıdır.'' ifadesi kullanıldı.



Terör operasyonlarından diğer haberler


Van'da terör operasyonu



Van'ın Edremit ilçesinde düzenlenen operasyonda 2 terör örgütü PKK mensubu etkisiz hale getirildi. Teröristlerden birinin Van'da polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya yönelik patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırının faillerinden olduğu belirlendi.



Valilikten yapılan açıklamada, Süphan Mahallesi Sinan Sokak'taki eve silahlı teröristlerin girdiği istihbaratı üzerine operasyon başlatıldığı bildirildi.



İl Emniyet Müdürlüğüne ait yeteri kadar kuvvetle söz konusu adrese gidildiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Bildirilen ikametgahta bölücü terör örgütü mensuplarının tespitini takiben defaatle 'Teslim ol' çağrısında bulunulmuş, çağrılara ateşli silahla karşılık verilmesi üzerine çatışma çıkmıştır. Çatışmada biri kadın, biri erkek olmak üzere iki bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir."



Olay yerinde silah ve mühimmat bulunduğu kaydedilen açıklamada, "Kontrollerde 2 kalaşnikof ve bu tüfeğe ait 6 şarjör, bir adet 'F92' ibareli tabanca ve bu tabancaya ait 2 şarjör, bir el bombası maşası, 120 metre kablo, 2 inşaat eldiveni ve bir manivela ele geçirilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat sürdürülmektedir." denildi.



- Bombalı aracı Van'a getirdi


Bu arada operasyonda etkisiz hale getirilen iki teröristle ilgili yapılan araştırmada, kadın teröristin bir süre önce Suriye'den Türkiye'ye geldiği, erkekteröristin de PKK'nın sözde Van bölge sorumlularından "Yılmaz" kod adlı terörist olduğu belirlendi.



Söz konusu teröristin 17 Ağustos'ta Van'ın İpekyolu ilçesindeki polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla gerçekleştirilen, 2 vatandaşın hayatını kaybettiği, 2 polisin de şehit düştüğü saldırının faillerinden olduğu tespit edildi.



"Yılmaz" kod adlı teröristin patlayıcı yüklü minibüsü Van'a getirerek burada aracı polis evi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin önüne bırakıp, patlattıktan sonra kaçarken yaralı yakalanan terör örgütü mensubu Medet Oruç'a teslim ettiği ortaya çıktı.



Süphan Mahallesi'ndeki bir evde silahıyla etkisiz hale getirilen "Yılmaz" kod adlı teröristle ilgili yapılan "parmak izi" incelemesinde de söz konusu örgüt mensubunun Şırnak'ın Cizre ilçesinde çok sayıda patlayıcı düzeneği hazırladığı belirlendi.



Öte yandan operasyonun ardından evde yapılan aramada, dizüstü bilgisayar, "Glock" marka tabanca ve şarjör ile not defteri de bulundu.



Elazığ'daki terör operasyonu


Elazığ'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda Suriye'ye gitmek üzere yola çıktığı belirlenen 2 kişi Güney Çevreyolunda, 8 kişi ise kent merkezi ile Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde gözaltına aldı.



Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 10 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



Kahramanmaraş'taki terör operasyonu

Kahramanmaraş'taki terör operasyonunda gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Metin Gönülşen, tutuklandı.



Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK'nın kent merkezindeki yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince gözaltına alınan Gönülşen'in, emniyetteki işlemleri tamamlandı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilen Gönülşen, "Silahlı terör örgütüne üye olma, örgütün propagandasını yapma, örgüte eleman kazandırma, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, 26 Ağustos'ta, merkez Dulkadiroğlu ilçesindeki HDP İl Binasında arama yapmış, çok sayıda örgütsel dokümana el koyan ekipler, HDP İl Eş Başkanı Metin Gönülşen'i gözaltına almıştı.



#Trabzon Rize sınırı
#Terör operasyonu
#Terörist
#Son dakika haberleri
il y a 8 ans