|

Son dakika Kerkük Haberleri: DEAŞ'ın Kerkük'e saldırdı

Son dakika Kerkük Haberleri: Irak Elektrik Bakanı Kasım Fehdavi, terör örgütü DEAŞ'ın Kerkük'ün Dibis ilçesindeki elektrik santraline saldırması sonucu 12 kişinin öldüğünü, 24'ünün ise yaralandığını belirttiği son dakika haberleri arasında yer alıyor.

Yeni Şafak
15:44 - 21/10/2016 Cuma
Güncelleme: 13:09 - 21/10/2016 Cuma
Diğer

Son dakika Kerkük Haberleri: DEAŞ'ın Kerkük'e saldırdı. Fehdavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İlçedeki santral saldırısına ilişkin elimize geçen bilgilere göre teröristler kontrol odasında bulunan 8 çalışanı idam etti, buradaki İranlı 4 teknisyeni de öldürdü." dedi. Elektrik Bakanı Fehdavi, santrale yapılan saldırıda 22 çalışan ve güvenlik görevlisinin ise yaralandığını kaydettiği son dakika haberleri arasında.



Teröristlerin ilçenin kuzeyindeki elektrik santraline el bombası ile saldırdığını aktaran Fehdavi, "Kerkük'ün önemli bir bölümüne elektrik veren tesisin tekrardan faaliyete geçmesi için gerekli müdaheleleri yapıyoruz." diye konuştu. DEAŞ'ın bölgedeki diğer elektrik santraline saldırma ihtimalini göz önünde bulundurduklarını da dile getiren Fehdavi, Bağdat başta olmak üzere ülke genelindeki elektrik santrallerindeki güvenlik tedbirlerinin en yüksek seviyeye çıkarıldığını sözlerine ekledi.



Terör örgütü DEAŞ'ın Kerkük kent merkezi ve Dibis ilçesinde uyuyan hücreleri gece yarısı saldırıya geçmiş, çatışmalar sonucu 5 kişi ölmüş, 25 kişi ise yaralanmıştı. Kerkükte çatışmalar yer yer sürüyor.



#Irak
#Kerkük
#Son dakika
#Son dakika Kerkük haberleri
#DAEŞ
8 yıl önce