|

Son dakika! Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu!

Son dakika! Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu. Başbakan Binali Yıldırım tarafından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazı imzalandı. Buna göre Kurban Bayramı tatili 9 gün olurken SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin de maaşları erkenden ödenecek. İşte son dakika haberleri ve Kurban Bayramı’na ilişkin haberler…

Yeni Şafak
10:13 - 28/08/2016 dimanche
Güncelleme: 07:15 - 28/08/2016 dimanche
Diğer

Son dakika – Kurban Bayramı tatili 9 gün oldu. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğu bildirildi. Aynı zamanda bir güzel haber de emeklilere geldi. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları bayramdan önce ödenecek. İşte son dakika haberleri…






Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cumagünü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.


Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede elemanbulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.



MAAŞ ÖDEMELERİ BAYRAM ÖNCESİ


Başbakan Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin de Kurban Bayramı'ndan önce yapılması için bakanlıklara talimat verdi. Maaş ödemelerinin 08-09 Eylül 2016 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.



Anadolu'dan getirilen kurbanlıklar İstanbul'da

İstanbul'da, Kurban Hizmetleri Komisyonunun kararı doğrultusunda gece yarısından itibaren diğer illerden kamyon ve tırlarla getirilenkurbanlıkların kente girişlerine izin verilmeye başlandı.



Kurban Bayramı dolayısıyla farklı illerden getirilen kurbanlıkları taşıyan araçlar, İstanbul Valiliği Kurban Hizmetleri Komisyonu ile Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu kararı gereği saat 00.00'dan itibaren kente giriş yaptı.



Kurbanlıkları taşıyan kamyon ve tırlar, Çamlıca ve Mahmutbey gişelerini geçtikten sonra sevk noktasına yönlendirildi. Kamyonlarda yetkililerce inceleme yapıldı. İnceleme ve kontrollerde sahiplerinde gerekli belgeler bulunan kurbanlıkların kente girişine izin verildi. Satıcılar da hayvanlarını belirlenen kurbansatış alanlarına getirerek, çadırlara yerleştirdi.



İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kaçak ve hastalıklı kurbanlıkların kente girmemesi için azami özen gösteriyor. Özellikle şap hastalığı konusunda dikkatli davranan ekipler, gerekli şartları taşımayan kurbanlıkların kente girmesine izin vermiyor.



Bu arada, İstanbul İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün, kaymakamlık, müftülük ve belediye başkanlıklarıyla ortaklaşa yürüttüğü çalışmalar sonucunda, ilçelerdeki kurban kesim yerleri belirlendi. Söz konusu yerlerin, müdürlüğün resmi internet sitesinden açıklanacağı belirtildi.






#Kurban Bayramı
#Bayram Tatili
#Başbakanlık
il y a 8 ans