|

Son dakika Mardin'de PKK'ya ait sığınakta 7 ton patlayıcı bulundu

Son dakika Mardin'de PKK'ya ait sığınakta 7 ton patlayıcının bulunduğu bildirildi. Mardin'in Ömerli ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait bir sığınakta, 140 çuvalda yaklaşık 7 ton amonyum nitrat ele geçirildi. Mardin'den son dakika haberlerini ve detayları buradan inceleyebilirsiniz.

Yeni Şafak
18:20 - 27/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 15:36 - 27/08/2016 Cumartesi
AA

- Mardin'in Ömerli ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait bir sığınakta, bombalı araç saldırılarında kullanılan 140 çuval amonyum nitrat ele geçirildi.



Alınan bilgiye göre, Ömerli ve Nusaybin ilçelerinde gerçekleştirilen "Özel Birlik Operasyonu" kapsamındaki çalışmalarda, Ömerli -Nusaybin ilçeleri arasında Duygulu mevkisi kırsalında terör örgütüne ait bir mağara şeklinde sığınak, tespit edildi.



Güvenlik güçlerince sığınakta yapılan aramada, 140 çuval içerisinde yaklaşık 7 ton amonyum nitrat ele geçirildi.



Tespit edilen amonyum nitrat maddesi güvenlik güçlerince imha edildi.



Ele geçirilen amonyum nitratın Mardin'de bombalı araç saldırısında kullanılacağı öğrenildi.



Kızıltepe saldırısı ile ilgili 5 şüpheli tutuklandı


Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 1 polisin şehit olduğu, 3 vatandaşın hayatını kaybettiği terör saldırısı ile ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.


Kızıltepe'de 10 Ağustos Çarşamba günü Devlet Hastanesi önünde polis servis aracına bombalı araçla düzenlenen ve 1 polisin şehit olduğu, 3 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde 5 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüpheliler M.T., E.T., İ.N., M.A.Ç. ve V.E. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5'i de tutuklanarak, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.


Saldırı ile ilgili soruşturma sürüyor.





#mardin
#patlayıcı madde
#Sığınak
#terör örgütü PKK
#Son dakika haberleri
8 yıl önce