|

12 Dev Adam'a güzel kura

A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Rusya'yı ortak olarak belirlediği 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda İngiltere, Sırbistan, Letonya ve Belçika ile birlikte D Grubu'nda yer aldı. Türkiye'nin 4 gruptan birine ve final turuna ev sahipliği yapacağı 24 takımlı organizyonda maçlar 31 Ağustos-17 Eylül 2017 tarihlerinde yapılacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:36 - 23/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

2017 Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nın (EuroBasket 2017) grup kura çekimi, İstanbul'da yapıldı. Türkiye'nin ev sahibi ülkeler arasında yer aldığı EuroBasket 2017'nin kura çekimi Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Kura çekimine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, milli takım oyuncuları ile uluslararası basketbol camiasından çok sayıda davetli katıldı. Kura çekiminde 6 torbada yer alan 24 takım, 4 gruba ayrıldı. Türkiye'nin yanı sıra Finlandiya, Romanya ve İsrail'in ev sahibi olacağı organizasyonda birbirlerini partner ülke olarak seçen ekipler, çekilişe girmeden aynı grupta yer aldılar. EuroBasket 2017 kurasını, ev sahibi 4 ülkenin efsanevi basketbolcuları çekti. Türkiye'den Mirsad Türkcan, Finlandiya'dan Hanno Mottola, Romanya'dan Gheorghe Muresan ve İsrail'den Miki Berkovich'in çektiği kura kura çekiminde, ay-yıldızlıların Rusya'yı ortak olarak belirlediği EuroBasket 2017'de İngiltere, Sırbistan, Letonya ve Belçika ile birlikte D Grubu'nda yer aldı.



MAÇLAR ÜLKER SPORTS ARENA VE SİNAN ERDEM'DE


4 ülkede, 31 Ağustos-17 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenecek turnuvada grup maçları Türkiye (İstanbul), Finlandiya (Helsinki), Romanya (Cluj) ve İsrail'de (Tel Aviv) oynanacak. 24 ülkenin 6'şarlı 4 grupta mücadele edeceği şampiyonanın 2. tur ve finalleri İstanbul'da Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak. Milli takım, grup maçlarında Ülker Sports Arena'da parkeye çıkacak.


Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, EuroBasket 2017'de Türk Milli Takımı'nın iyi bir gruba düştüğünü söyledi. Başkan Türkoğlu yaptığı açıklamada, "İnşallah ülkemizde, taraftarlarımız önünde bize yakışan bir netice elde ederiz. Geçmişte kendi evimizde iyi sonuçlar elde etmiştik. İnşallah 2017'de de bu sonucu elde ederiz" dedi. Türkoğlu, milli takımın yeni başantrenörünün büyük ihtimalle Türk olacağını da söyledi.


#Avrupa Basketbol Şampiyonası
#EuroBasket 2017
7 yıl önce