|

12 Dev Adam'da Ufuk Sarıca devri başladı

TBF Başkanı Türkoğlu, Beşiktaş Başantrenörü Ufuk Sarıca’nın milli takımın başına getirildiğini açıkladı. Türkoğlu, hem Beşiktaş'ı hem de milli takımı çalıştıracak deneyimli antrenör için, "Sarıca'nın katılımıyla hedeflerimize ulaşmak üzere büyük bir adım atıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2017 Cuma
Güncelleme: 05:36 - 20/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın başantrenörlük görevine Ufuk Sarıca'yı getirdiklerini açıkladı. Sarıca, Beşiktaş ile birlikte Milli Takım'ı çalıştıracak. Türkoğlu, Türk basketbolunun küresel anlamda kalıcı başarılara imza atmasını umduklarını belirterek, "Öncelikle sevgili büyüğüm, Türk basketbol tarihinin ve milli takımımızın unutulmaz oyuncusu, kişiliği ve spor adamlığıyla basketbolseverlerin gönlünde taht kuran sevgili Ufuk Sarıca'nın, A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın antrenörü olarak aramıza katılmış olmasını sizlerle paylaşıyor ve kendisine hoş geldin demek istiyorum" dedi.



Türkoğlu, TBF olarak televizyon yayınları, sponsor desteği ve eğitim kurumlarının aracılığıyla ülkenin her noktasına erişip, basketbol kültürünü her yaştan sporsevere kazandırmayı hedeflediklerini söyledi. Türkoğlu, “Genel koordinatörümüz Ömer Onan, milli takımlar direktörümüz Haluk Yıldırım, milli takımlar menajerimiz Kerem Tunçeri, milli takımlardan sorumlu yöneticimiz Hüseyin Beşok ve şimdi de anons etmekten gurur duyduğumuz milli takım antrenörümüz Ufuk Sarıca'nın katılımıyla hedeflerimize ulaşmak üzere büyük bir adım atıyoruz” dedi. Çok gururlu ve heyecanlı olduğunu kaydeden Ufuk Sarıca ise, “Orta ve uzun vadeli hedeflerimiz olacak. 2017 Avrupa Şampiyonası ülkemizde yapılacak. İlk olarak sahada iyi basketbol oynayacak bir ekip hazırlamalıyız. Ondan sonraki hedeflerimiz ise 2019 Dünya Şampiyonası'nda madalya alabilmek ve hepimizin hayali olan 2020 Olimpiyatları'nda bulunabilmek" diye konuştu.

#Ufuk Sarıca
#Hidayet Türkoğlu
#Kerem Tunçeri
7 yıl önce