|

2 maç bekleyelim

Konyaspor maçı sonrası Ankara’daki acil zirvede Başkan Fikret Orman ve yöneticiler teknik direktör Bilic ile yolları ayırma fikrinde birleşti. Başkent’te bulunmayan yöneticilerin de fikri alınırken, büyük çoğunluk, Bilic’in hemen gönderilmesini istedi; Başkan Orman ise tazminata dikkat çekti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:47 - 24/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de Galatasaray derbisi öncesi Torku Konyaspor karşısında aldığı mağlubiyetle şampiyonluk şansını tamamen yitiren, lig ikinciliği ve akabinde Şampiyonlar Ligi vizesini de zora sokan Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic'in düşündüğü oldu. Maç sonrası yaptığı açıklamada “Türkiye'de işlerin nasıl işlediğini biliyorum. Gelecek sezon yönetimin bana şans vereceğini düşünmüyorum” diyen Hırvat hoca için yönetim kararını verdi. Karşılaşma sonrası Ankara'da acil toplanan Beşiktaş yönetimi, Başkent'te bulunmayan yöneticilerin de görüşünü alarak Bilic ile yollarını ayırma fikrinde birleşti.



5 EURO BİLE FAZLA VERMEYELİM


Yöneticiler, 3 maçtaki 7 puanlık kaybı 'çok ağır' bulurken büyük çoğunluk Bilic'le yolların hemen ayrılmasını istedi. Hırvat teknik adam ile yapılan protokol nedeniyle yolları ayırma konusunda biraz daha mantıklı davranan Başkan Orman, 'iki maç daha bekleme' fikrini sundu. Orman'ın, bazı yöneticilerin 'hemen gönderelim' teklifi üzerine “Son iki maçta puan alsak bile tablo değişmeyecek. Şimdi gönderirsek tazminat ödemek zorunda kalırız. Bilic'e 5 Euro bile fazla vermek istemiyorum” ifadelerini kullandığı öğrenildi.



BİLİC İLE ÖZEL GÖRÜŞECEK


Slaven Bilic'in Beşiktaş ile olan anlaşması sona eriyor ancak iki taraf arasındaki anlaşma gereği sözleşmesindeki opsiyonu bozmanın bedeli 500 bin Euro. Beşiktaş, bugünden Bilic ile yolları ayırırsa bu miktarı ödemek zorunda kalacak. Yönetim ise Hırvat teknik adamı iki maç daha takımda tutup opsiyon ücretinden vazgeçirmeye çalışacak. Şehir dışında olan Başkan Orman, İstanbul'a döndüğünde Bilic ile bu konuyu özel görüşecek.



#Süper Lig
#Slaven Bilic
#Beşiktaş
#Torku Konyaspor
#Fikret Orman
9 yıl önce