|

2017'nin kralı Trabzonspor

Bordo-mavililer, yeni yılda lig ve kupa olmak üzere çıktığı 11 resmi maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik alarak rakiplerine geçit vermedi. Camiasıyla ve taraftarıyla kenetlenme içine giren Karadeniz ekibi, gelecek sezon için belirlediği "50. yılda şampiyonluk" hedefi öncesi umutları güçlendirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/03/2017 Pazartesi
Güncelleme: 06:45 - 20/03/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
2017'nin kralı Trabzonspor
2017'nin kralı Trabzonspor

Süper Lig'de Galatasaray'ı evinde 2-0 yenen Trabzonspor, 2017 yılındaki çıkışını sürdürdü. Ligin ilk yarısında oldukça sıkıntılı bir dönem geçiren bordo-mavililer, 2017 yılında Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda olmak üzere 11 resmi karşılaşmada 8 galibiyet, 3 beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Karadeniz ekibi, ligde Bursaspor'u 2-1, Kasımpaşa, Osmanlıspor ve Kardemir Karabükspor'u 1-0, Gaziantepspor'u 4-0, Akhisar Belediyespor'u 3-1, Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederken; Aytemiz Alanyaspor'la 0-0, Atiker Konyaspor'la da 1-1 berabere kaldı. Türkiye Kupası'nda Gümüşhanespor deplasmanından 0-0 beraberlikle dönen Trabzonspor, Atiker Konyaspor'u sahasında 1-0 mağlup etti. 2017 yılının ligde kaybetmeyen tek takımı olan Trabzonspor, bu karşılaşmalarda 16 gol atarken, kalesinde sadece 3 gol gördü.



İKİNCİ YARININ LİDERİ


Trabzonspor, ligin ikinci yarısındaki çıkışıyla, geçen sezonun 25. haftasına oranla 11 puan fazla topladı. Geçen sezon 25 haftada 9 galibiyet, 3 beraberlik, 13 mağlubiyet alarak 30 puanla 13. sırada kendine yer bulan Karadeniz ekibi, bu sezon aynı süreçte 12 galibiyet, 5 beraberlik, 8 mağlubiyetle 41 puan elde etti. Trabzonspor, Galatasaray galibiyetiyle, ligin ikinci yarısında en fazla puan toplayan takım unvanını sürdürdü. Bordo-mavililer, 16 hafta oynanan ligin ilk bölümünde 18 puan toplarken, ikinci bölümdeki 9 haftalık periyotta 7 galibiyet, 2 beraberlikle 23 puan elde etmeyi başardı.



Meriç: Takım bize güven veriyor


Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, sezon başından beri iyi bir takım kurmak için çalıştıklarını söyledi. Artık başarılı bir takıma sahip olduklarını belirten Meriç, "En önem verdiğimiz konu, takım ruhuyla mücadele etmekti. Oyun şekliyle, mücadele şekliyle artık takım bize güven veriyor. Güzel bir galibiyet oldu ve bunu hak ettiğimize inanıyorum" dedi. Taraftarların kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden Meriç, "Gerçekten 12. adam gibi, hatta 13. adam gibi yanımızda oldular. Hepsini yürekten kutluyorum. Kendilerini bütün maçlarımıza bekliyoruz" diye konuştu. Hakemin oyunu etkilemediğini de belirten Gençağa Meriç, sözlerini şöyle tamamladı: "Genç ve tecrübeli hakemlerimiz var. Hepsinin başarılı olduğuna inanıyorum. Hakemin, yönetimini eleştireceğimiz kararları olmadı. Kendisi tecrübeli bir hakemimiz."



Trabzon sokaklarında bayram havası


Süper Lig'in 25. haftasında, Trabzonspor, Medical Park Arena'da karşılaştığı Galatasaray'ı 2-0 mağlup ederken, bordo-mavili taraftarlar da maç sonrarıs büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmada tribünleri tıklım tıklım dolduran ve seyirci rekoru kıran Trabzonsporlu taraftarlar, stadyumda yaşadığı sevinci sokaklara taşıdı. Trabzon'un en işlek caddesi olan Meydan Parkı'nda toplanarak galibiyet sevinçlerini coşku içinde kutlayan taraftarlar, horon ve kolbastı oynadı. Tezahüratlar eşliğinde sevinç gösterilerinde bulunan bordo-mavili taraftarlar, yaşadıkları sevinci cep telefonlarıyla kaydederek sosyal medya üzerinden paylaştı.







#Trabzonspor
#Medical Park Arena
#Galatasaray
7 yıl önce