|

2.06’lık boyuyla 'en küçük' oldu

Henüz 14 yaşında olmasına rağmen 2.06'lık boyu ile pek çok ödül kazanan basketbolcu Efe Yurtlu, A takımlar (büyükler) seviyesindeki tüm liglerin en küçük oyuncusu oldu.

Yeni Şafak
10:44 - 17/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:28 - 17/12/2015 Perşembe
IHA

14 yaşında olmasına rağmen 2.06'lık boyu ve başarıları ile dikkat çeken İzmir Üniversitesi Spor Kulübü basketbolcusu Efe Yurtlu, İzmir Üniversitesi Spor Kulübü ve Dokuz Eylül Basketbol İhtisas arasında oynanan maçta A takımda yer aldı ve maçı 4 sayı, 3 ribaunt ve 1 asist ile tamamladı. A takımda oyunculuk kariyerine yaşıtlarından çok daha önce başlayan Yurtlu'nun bugüne kadarki performansları nedeni ile “en değerli oyuncu" ve “en değerli forvet" ödülleri de bulunuyor.




'Hedefim NBA'

Gelecekte NBA takımlarında forma giymek istediğini anlatan Yurtlu, “Bunun için de şu an yaptığım tüm çalışmalar büyük önem taşıyor" dedi.



Fiziksel özellikleri nedeni ile 2010-2011 sezonundan bu yana kendisinden en az bir ya da iki yaş büyükler ile sahaya çıkan Yurtlu için İzmir Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Cemal Soyer Çetintahra ise “Efe için ailesi ile birlikte yıldız takımda kendi yaşıtları ile oynaması yerine A takımda oynaması konusunda aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu gördük. Efe, Türk basketbolunun gelecekteki büyük yıldızlarından biri olacak potansiyele sahip" değerlendirmesinde bulundu.

#Efe Yurtlu
#basketbol
#İzmir Üniversitesi Spor Kulübü
8 yıl önce