|

2'de 1 yeniyor

Ligde üst sıraları hedefleyen Trabzonspor, kupada elendiği Akhisar’a ligde de mağlup olarak kötü gidişini sürdürdü. Sahadan 2-1'lik skorla 3 puanı kapan Ege temsilcisi, 5 maç aradan sonra galibiyeti hatırladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/02/2016 Pazartesi
Güncelleme: 00:20 - 8/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Süper Lig'de üst sıraları hedefleyen Trabzonspor, deplasmanda Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu. Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor'u eleyen Ege temsilcisi, güçlü rakibine ligde de geçit vermedi. Böylece Trabzonspor, teknik direktör Hami Mandıralı yönetiminde çıktığı 3. resmi maçta da mağlup oldu. Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki mücadelede gol perdesi erken açıldı. 8. dakikada Akhisar Belediyespor, Douglao'nun golüyle öne geçmeyi başardı. Gole erken reaksiyon göstermeyi başaran Trabzonspor çok geçmeden skoru eşitlemeyi bildi. Bordo-mavililerin devre arasında renklerine kattığı Muhammet Demir 14'te kaydettiği golle siftah yapmış oldu: 1-1. Zorlu mücadelede ilk 45 dakikada karşılıklı gollerle noktalanırken ikinci yarı tarafların orta saha mücadelesine sahne oldu. Kısa paslarla rakip yarı sahada gol arayan her iki taraf da yakaladıkları şansları değerlendiremedi. 78. dakikada Bosingwa'nın hatasıyla ceza alanı içine giren Rodellega, Douglas'ın müdahalesiyle yerde kaldı, hakem Halis Özkahya penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Rodellega hata yapmadı ve Akhisar'ı 2-1 öne taşıdı. 87. dakikada Akhisar lehine verilen faul sonrasında Douglas, hakem Halis Özkahya'ya girdiği sözlü diyalog sonrasında direkt kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Akhisar puanını 33'e yükseltirken, Hami Mandıralı yönetimindeki Trabzonspor 24'te kaldı.



Deplasmanda 6 maçta 1 puan

-Trabzonspor'da ikinci kez göreve gelen Hami Mandıralı, takımının başında ligde ilk maçına çıktı. Genç teknik adamın çalıştırdığı Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki iki maçı da kaybetmişti. Mandıralı, ilk yarının son bölümünde hakem kararlarına tepki göstermesi üzerine Halis Özkahya tarafından uyarıldı.



-Dış sahada oynadığı son 6 maçta sadece 1 puanı bulunan bordo-mavili ekip, bu sezon deplasmanlarda 10 puan topladı. Ligde Beşiktaş maçı kötü hava koşulları nedeniyle ertelenen Trabzonspor, son 3 maçında 1 puan aldı. Bordo-mavili ekip, bu müsabakalarda Kasımpaşa ile 1-1 berabere kalırken, Bursaspor'a 4-2, Akhisar Belediyespor'a ise 2-1 yenildi.



-Trabzonspor formasıyla Süper Lig'de ilk maçına çıkan Muhammet Demir, bordo-mavili ekiple ilk golüne imza attı. Golcü oyuncunun ligin ilk devresinde Gaziantepspor adına 7 golü bulunuyordu.



-Trabzonspor'da son bölümde sakatlanan Musa Nizam'ın yerine oyuna giren 19 yaşındaki Yusuf Yazıcı, kariyerinde ilk Süper Lig maçına çıktı. Altyapıdan yetişen genç oyuncu daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda 3 müsabakada forma giymişti.



-Kaleci Onur Kıvrak'ın sakatlığı nedeniyle Trabzonspor kalesini koruyan Esteban, ligdeki 5. maçında forma giydi. Bordo-mavili ekip, Esteban'ın görev yaptığı maçlarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Esteban bu maçlarda kalesinde 9 gol gördü.



Güray Vural oynamadı!

Trabzonspor'un Akhisar Belediyespor'dan transfer ettiği sol kanat oyuncusu Güray Vural, Manisa'daki karşılaşmada eski takımına karşı forma giyemedi. İki takım arasında geçen hafta Trabzon'da oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçında talihsiz bir sakatlık geçiren genç oyuncunun kolu çıkmıştı. 1461 Trabzon'dan kiralanan Akakpo, Akhisar Belediye maçında ilk kez Trabzonspor forması giydi.



Taraftardan büyük destek

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki Akhisar Belediye-Trabzonspor maçını yaklaşık 1500 Akhisarlı futbolsever takip ederken, 1000'e yakın Trabzonsporlu taraftar takımlarına destek verdi. Müsabakadan önce, hafta içinde yaşamlarını yitiren iki eski milli futbolcu Suat Mamat ve Ali Beratlıgil için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.



Vaz Te 254 gün sonra

Akhisar Belediyespor'un transferin son gününde İngiltere'nin Charlton Athletich takımından renklerine bağladığı Ricardo Vaz Te, karşılaşmaya yedekler arasında başladı. Geçen sezon yarım devre Akhisar Belediyespor'da oynadıktan sonra İngiltere'ye dönen Portekizli futbolcu, 254 gün sonra yeşil siyahlı formayı yeniden giydi. Akhisar Belediyespor'un yeni transferlerinden Muğdat ve Soner de yedek soyunurken, Alper 18 kişilik kadroda yer bulamadı.



Futbolcular travmadan kurtulmuş değiller

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, takımın sezon başında yaşadığı travmaya dikkat çekti ve “Bunları çözmek, tekrar ayağa kaldırmak süreç isteyecek, olacak ama ne zaman olacağını bilmiyorum” ifadesini kullandı.




Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, zor bir süreçten geçtiklerini söyledi. Takımın sezon başında bir travma yaşadığını ve henüz bundan kurtulamadığını kaydeden genç çalıştırıcı, “Başkanımıza, yöneticilerimize, özellikle taraftarımıza çok mahcubuz. Sonuç alamıyoruz ve onları mutlu edemiyoruz. Bunları çözmek, tekrar ayağa kaldırmak süreç isteyecek, olacak ama ne zaman olacağını bilmiyorum” ifadelerini kullandı. Mandıralı, takımda eksik oyuncularının çok olduğunu hatırlatarak, “Oyuncularımızdan aldığımız bilgi bu, sezon başı çalışmamışlar. Yüklenince sıkıntılar başlıyor, hastalıklar var. 3-4 gün idmana çıkmayan oyuncular var ve biz bu oyunculardan kadro oluşturmaya çalışıyoruz. Biraz zaman isteyecek bu iş, taraftarlardan özür diliyoruz, bize biraz daha anlayışlı olsunlar” dedi. Mandıralı, vicdanının rahat olduğunu da belirterek, “Tabii ki taraftarımızın canı yanıyor, üzülüyorlar. Ben de üzülüyorum. Öyle zor bir durum ki, olan kadromuz bu” diye konuştu. “Trabzonspor'a güzel şeyler bırakan biri olarak, devamının da böyle olmasını arzu ederdim fakat işler her zaman istediğiniz gibi gitmiyor” diyen Trabzonspor Teknik Direktörü, “Ben ekibimle savaşmayı seviyorum. Tekrar ayağa kalkmak onların yardımıyla olacak. Başka şansımız yok, bu oyuncularla devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.



Muhammet Demir ve Bosingwa ilk kez

Trabzonspor'un ara transfer döneminde Gaziantepspor'dan kadrosuna kattığı Muhammet Demir ile Portekizli Jose Bosingwa, ilk kez formayı giydi. Geçen sezon da Trabzonspor'da görev almasına rağmen yaşadığı ciddi sakatlıklar yüzünden bu sezon başında kulüple yollarını ayıran Bosingwa 270 gün sonra yeniden formasına kavuştu. Tecrübeli futbolcu son maçını 12 Mayıs 2015'te Bursaspor'a karşı oynamıştı. Muhammet Demir de ligde ilk kez forma giydiği maçta gol attı.



Sahada gerginlik

İlk yarının son anlarında saha karıştı. Fatih Atik, Merter'in müdahalesiyle yerde kaldı. Merter pozisyonun faul olmadığını söyledi ve Fatih'e sert tepki gösterdi. Bu tepkiye karşılık Okay da Merter'e sert çıktı. Douglao da tartışmaya katılınca ortalık bir anda karıştı. Tartışma sonunda Merter ve Marin sarı kart gördü.


#Trabzonspor
#Akhisar
#mağlup
8 yıl önce