|

707 gün sonra Kadıköy'de dev kavuşma

F.Bahçe'nin UEFA'dan aldığı cezanın bitmesinin ardından Avrupa kupaları hasreti sona eriyor. Sarı-lacivertliler, bugün 21.00'de 3. ön eleme turu ilk maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını ağırlayacak; Kadıköy'de 707 gün sonra Avrupa maçına çıkacak.

Yeni Şafak
04:00 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 04:15 - 28/07/2015 Salı
Yeni Şafak

Fenerbahçe için tarihi an geldi çattı. Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında bugün Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla karşı karşıya gelecek. Böylece F.Bahçe, 700 gün sonra bir Avrupa maçına, 707 gün sonra da Kadıköy'de bir Avrupa maçına çıkmış olacak. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak karşılaşma, saat 21.00'de başlayacak. Sarı-lacivertliler, saha ve seyircisi önünde haftaya Ukrayna'da oynanacak rövanş için avantajlı bir skor elde etmeye çalışacak.


Yaklaşık 2 yıl sonra Avrupa'da maça çıkacak sarı-lacivertliler, son Avrupa maçını 27 Ağustos 2013'te Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımına karşı oynadı. Sarı-lacivertliler, Arsenal'a elenip UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkı kazanmış olmasına rağmen, Türkiye'de yerel ligde şike yaptığı gerekçesiyle UEFA tarafından "2 yıl Avrupa kupalarından men" cezası aldı. F.Bahçe, Kadıköy'de de son Avrupa maçını yine Arsenal'a karşı oynadı. Temsilcimiz, 20 Ağustos 2013'te 3-0 kaybetmişti.



Saracoğlu kapalı gişe


Kombine kart satışında hızlı giden F.Bahçe'de satış rakamı 34 bini geçti. Sarı-lacivertli kulüp, Shakhtar maçı öncesinde dün itibariyle kombine kart satışının 34 bin 39 adet olduğunu açıkladı. Sarılacivertli kulüp, kombineler dışında karşılaşma için 15 bin bileti satışa çıkardı. S.Donetsk maçında tribünlerde yaklaşık 50 bin taraftar olması bekleniyor.



Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyoruz


F.Bahçe'nin yeni transferleri bugünkü maç öncesi FB TV'ye açıklamalar yaparken, taraftarlara da kendilerini destekleme çağrısında bulundu. Sarı-lacivertlilerin Hollandalı yıldızı van Persie, Shakhtar Donetsk takımı karşısında zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, "Geçen sezon ve bu sezon çok iyi performans gösterdiler" dedi. Golcü futbolcu, şu ana kadar takımla 3 antrenman yaptığını ifade ederek, "Tek eksiğim, maç temposu kazanmak. Birkaç hafta içinde arkadaşlarımla aynı seviyeye geleceğim ve en üst noktama ulaşacağıma inanıyorum" diye konuştu. Taraftarların maçta taşkınlık yapmamasını da isteyen van Persie, "Onlara sadece birkaç maç değil, tüm sezon ihtiyacımız var. Lütfen sadece bizi desteklesinler" ifadelerini kullandı.



NANİ: SEZONA İYİ BAŞLAMAK İÇİN GÜZEL BİR FIRSAT


Nani ise yeni sezona iyi başlamak istediklerini söyledi. Portekizli yıldız, "Harika bir maç olacağına inanıyorum. Sezona iyi başlamak için güzel bir fırsat. Taraftarlarımızın da desteğiyle işler çok daha kolaylaşacaktır. Taraftarımız kulübümüzü zor durumda bırakacak şeyleri yapmasınlar" dedi. De Souza, "Turu geçebileceğimizi biliyorum" derken, Stoch ise "Çok kaliteli takım olduk" dedi.



Lucescu'nun korkulu rüyası


Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira, daha önce iki kez Lucescu'nun karşısına çıktı ve kurt hocayı iki maçta da mağlup etmeyi başardı. 2011-2012 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde G Grubu'nda karşılaşan iki takımın Portekiz'de oynanan ilk maçını Pereira'nın ekibi Porto 2-1 kazandı. Ukrayna'da oynanan ikinci maçı da yine Portekizi ekibi 2-0'la geçti.



#Fenerbahçe
#şampiyonlar ligi
#Stoch
#Vitor Pereira
9 yıl önce