|

Adanaspor'a 2 maç seyircisiz oynama cezası

​Adanaspor'a, Konyaspor maçında taraftarlarının neden olduğu olaylar nedeniyle 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Böylelikle turuncu-beyazlılar evinde oynayacakları Akhisar ve Rizespor maçlarına taraftarlarından yoksun çıkacak.

Yeni Şafak
17:01 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:28 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Adanaspor-Konyaspor maçında 82. dakikada ev sahibi ekibin tribünleri karışmış ve mücadele 17 dakika durmuştu.
Adanaspor-Konyaspor maçında 82. dakikada ev sahibi ekibin tribünleri karışmış ve mücadele 17 dakika durmuştu.

TFF'nin sitesinde yer alan Adanaspor'la ilgili PFDK'nın verdiği karar şöyle;



  • "Adanaspor A.Ş.'nin, 05.03.2017 tarihinde oynanan Adanaspor A.Ş. - Atiker Konyaspor Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde ev sahibi kulüp olduğu müsabakada 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 150.000.-TL para ceazası ile cezalandırılmasına, FDT'nin 53/3. Ve 53/4. Maddesi uyarınca çirkin ve kötü tezahüratta bulunan Güney Maraton Alt E,F,G, Güney Kale Arkası A,B,C,D,E bloka giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle bir sonraki ev sahibi müsabakaya girişlerinin engellenmesine,
  • Aynı müsabakada Adanaspor A.Ş.'nin, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 2 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir."

Süper Lig'de oynanan Adanaspor-Konyaspor maçında tribünden sahaya atılan maddeler yüzünden hakem Halil Umut Meler karşılaşmayı durdurmuştu. Mücadele 17 dakika sonra tekrar başlarken Konyaspor sahadan 1-0 galip ayrılmıştı.



Ligde 17 puanla ateş hattında bulunan Adanaspor, evinde oynayacağı kritik Akhisar ve Rizespor maçlarına taraftarlarından yoksun çıkacak.




























#Adanaspor
#PFDK
7 yıl önce