|

Adel Lamy'den mülteci çocuklara Kuran-ı Kerim dersi

Farklı ülkelerden Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gelen yönetmen, futbolcu, ressam, fotoğrafçı, gazeteci, doktor, gezgin, iş adamı ve öğretmenler, Suriyeli çocuklarla buluştu. Etkinliğe katılan Katar Milli Takımı kaptanı Adel Lamy, mülteci çocuklara hem futboldaki tecrübelerinden bahsetti hem de Kuran’ı Kerim eğitimi verdi.

Yeni Şafak
19:45 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 14:15 - 23/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Katar Milli Takımı kaptanı Adel Lamy mülteci çocuklarla bir araya geldi.
Katar Milli Takımı kaptanı Adel Lamy mülteci çocuklarla bir araya geldi.

Uluslararası Yardımlaşma ve Kalkınma Derneğinin "Onlara Katılalım Projesi" kapsamında, İspanya, Fas, ABD, İngiltere, Mısır, Lübnan, Ürdün, Cezayir, Kuveyt, Katar ve Filistin'in de aralarında bulunduğu ülkelerdeki çeşitli meslek gruplarından 28 kişi, Alakuzu Mahallesi'nde yaşayan Suriyeli aileleri ziyaret etti.


Katılımcılar; psikolojik destek, çocuk şenliği, spor aktiviteleri, resim çizimi, film gösterimi, sağlık taraması gibi etkinlikler düzenledi.

Suriye’nin sınır Alakuzu'da başlayan aktivite daha sonra Hatay/Reyhanlı’da devam etti. Filistinli Ressam Belal Khaled mültecilerin kaldığı çadırlara Suriyeli çocuklarla beraber resimler çizerek küçük çocuklara ufak çaplı eğitim verdi.

Etkinlikte Suriyeli çocuklara psikolojik destek çalışmaları yapıldı.

  • Etkinliğe katılan Katar Milli Takımı kaptanı Adel Lamy, mülteci çocuklara hem futboldaki tecrübelerinden bahsetti hem de Kuran’ı Kerim eğitimi verdi.



#Suriye
#Onsur Suriye
7 yıl önce