|

Advocaat, Van Persie'ye kapıları kapatmış

Fenerbahçe'de bu sezon bekleneni veremeyen futbolcuların başında gelen Robin van Persie'nin takımdaki geleceği tartışılırken Dick Advocaat'la ilgili bir gerçek de ortaya çıktı.

Yeni Şafak
16:13 - 22/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:16 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak
Advocaat'ın milli takımda görev yaptığı süre içerisinde Van pE
Advocaat'ın milli takımda görev yaptığı süre içerisinde Van pE

Fenerbahçe'de fiziksel olarak yetersiz kaldığı için eleştirilen ve kronik sakatlığı olduğu iddia edilen Robin van Persie'nin Hollanda Milli Takımı'na alınmama sebebinin Dick Advocaat olduğu belirtildi.



Tecrübeli teknik adamın milli takımda danışmanlık görevini üstlendiği dönemde kadroya çağrılacak futbolcularla ilgili olarak raporları incelediği ve bu verilere göre teknik heyete olumlu yada olumsuz bir bilgilendirme yaptığı öğrenildi.



Hollanda Milli Takımı'nda çalıştığı dönem içerisinde Van Persie ile ilgili tüm bilgilere ulaşan başarılı teknik adamın, oyuncunun fiziksel durumu ve yaşadığı sakatlıklar sebebiyle eski performansında olmaması sebebiyle teknik heyete olumsuz raporlar verdiği aktarıldı.



Hatırlanacağı üzere Dick Advocaat, Fenerbahçe'nin başına getirildiğinde 'sarı lacivertliler Van Persie'yi de kazandı' yorumları yapılmıştı. Ancak oyuncunun fiziksel durumundan haberdar olan Dick Advocaat, taraftarların 'Van Persie oynasın' isteğini yerine getiremedi.



Forma numaramı 10 numara olarak değiştirmeye karar verdim. Yeni sezon, yeni şanslar, yeni bir başlangıç!! Fenerbahçe tarihinde 10 numara çok özel bir numara. Bir çok büyük oyuncunun giydiği 10 numaralı formayı giyecek olmak büyük bir onur. 11 numaralı formamı satın alarak bana destek veren herkese söylemek istiyorum: lütfen endişelenmeyin, sizin desteğinizi hala hissediyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Haydi hep birlikte harika bir sezon geçirelim. I have decided to change my shirt number to number 10. New season, new chances and new start!! In Fenerbahçe's history number 10 is a very special number that has been worn by lots of Fenerbahçe's big players, wearing this number is a big honour. To everybody that has shown their support to me with the purchase of a number 11 jersey please don't worry, I still feel your support and appreciate it a lot. lets make it an excellent season all together. #fenerbahçeRobin van Persie (@robinvanpersie) tarafından paylaşılan bir fotoğraf (16 Ağu 2016, 09:39 PDT)










#Van Persie
#Fenerbahçe
#Dick Advocaat
8 yıl önce