|

Advocaat'tan önce görüşülen teknik adam ortaya çıktı

Vitor Pereira'nın ülkesien gitmesinin ardından Dick Advocaat ile anlaşan Fenerbahçe'nin Hollandalı isimle el sıkışmadan önce vatandaşı Bert van Marwijk ile görüştüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:42 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:48 - 17/08/2016 Çarşamba
Diğer
Fenerbahçe'nin Advocaat'tan önce Bert van Marwijk​ ile görüştüğü ortaya çıktı. (Haber: Sporx)
Fenerbahçe'nin Advocaat'tan önce Bert van Marwijk​ ile görüştüğü ortaya çıktı. (Haber: Sporx)

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın ülkesine gitmesinin ardından tek taraflı sözleşme fesih kararı bir anda gündeme bomba gibi düşerken, sarı-lacivertliler Dick Advocaat'ı takımın başına getirme kararı aldı. Ancak Advocaat öncesinde akıllardaki ilk ismin başka biri olduğu öğrenildi.



Herkes Kocaman'ı bekliyordu ama...


Pereira'nın gidişinin ardından Aykut Kocaman, sarı-lacivertli takımın için en çok konuşulan isim olurken, Advocaat sürpriz bir seçim olarak değerlendirildi. Ancak sarı-lacivertlilerin asıl sürprizi başka bir isimle yapmak istediği ortaya çıktı.



Fenerbahçeli yöneticiler, Vitor Pereira ile iplerin atılmasının ardından yeni teknik direktör arayışlarına başlamadan hemen önce eski futbolcuları Dirk Kuyt, mevcut takımda forma giyen Robin van Persie ve Gregory van der Wiel ile fikir alışverişinde bulundu.



İlk teklif yapılan isim Bert van Marwijk


Sarı-lacivertli yöneticilerin, Hollandalı isimler yaptıkları görüşmenin ardından gündeme ilk olarak şu an Suudi Arabistan Milli Takımı'nın başında olan Bert van Marwijk geldi. Yeniden Avrupa'ya dönmeye sıcak bakan Bert van Marwijk ile temas kuran yöneticiler, 64 yaşındaki teknik adamın sözleşme fesih bedeli karşısında büyük bir şok yaşadı.



5 milyon euroluk fesih bedeli engel oldu


Sarı-lacivertliler, daha önce Feyenoord, Dortmund, Hamburg, Hollanda Milli Takımı'nda görev yapan Bert van Marwijk'e imza attırmak için 5 milyon euroluk sözleşme fesih bedeli ile karşılaşmalarının ardından bu karardan vazgeçtiler.



Bert van Marwijk fikrinin yüksek fesih bedeli nedeniyle olumsuz sonuçlanmasının ardından Kuyt ve Van Persie ile fikir alışverişinde bulunan sarı-lacivertliler, kendi listelerinde de yer alan Dick Advocaat'a yönelme kararı aldı. 68 yaşındaki isimle yapılan görüşmelerin ardından el sıkışıldı ve sarı-lacivertliler yeni teknik adamını bulmuş oldu.



Fenerbahçe SK (@fenerbahce) tarafından paylaşılan bir fotoğraf (15 Ağu 2016, 08:00 PDT) Dick Advocaat, yardımcısı Cor Pot ile birlikte 1 yıl boyunca Fenerbahçe'yi çalıştıracak. Fenerbahçe'de Dick Advocaat dönemi: Taktik değişiyor



#Bert van Marwijk​
#Dick Advocaat
#Fenerbahçe
8 yıl önce