|

Akdeniz'de Cenk rüzgarı

2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, Antalya'da konuk ettiği Finlandiya'yı Cenk Tosun'un 4 dakika içinde bulduğu 2 golle devirdi. Kosova'nın ardından üst üste ikinci galibiyetini alan ay yıldızlılarımız puanını 8 yaptı. Şimdi gözler, 11 Haziran'da Kosova ile deplasmanda yapacağımız karşılaşmaya çevrildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:57 - 25/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
A Milli Futbol Takımımız
A Milli Futbol Takımımız

FIFA 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'ndaki ilk 3 maçında hanesine sadece 2 puan yazdırabilen A Milli Futbol Takımımız, Kasım ayındaki Kosova galibiyetinin ardından Finlandiya'ya da geçit vermedi. Ay yıldızlı ekibimiz, sahasında konuk ettiği mavi-beyazlıları, Cenk Tosun'un iki gol atarak yıldızlaştığı maçta 2-0 yenerek üst üste ikinci galibiyetini aldı. Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası için son derece kritik bir adım atan milliler, puanını 8 yaptı. Ay-yıldızlılar, 11 Haziran'da deplasmanda Kosova'yı da yenerek grupta hesapların yeniden yapılmasını hedefliyor.



GOLLER, MAÇIN BAŞINDA PEŞ PEŞE GELDİ


Mücadeleye hızlı başlayan taraf, ay yıldızlılarımız oldu. 9. dakikada sahne alan Cenk Tosun, ağları havalandırdı. İsmail Köybaşı'nın içeriye ortasını, ön direkte Olcay Şahan müthiş topuk pasıyla arka tarafa gönderdi. Cenk Tosun, topu kontrol ettikten sonra ağlarla buluşturdu: 1-0. Hızını alamayan millerimiz, 13. dakikada farkı 2'ye çıkaran golü buldu. Selçuk İnan'ın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşuna ön direkte çok iyi yükselen Cenk Tosun'un kafa vuruşunda top, kalecinin uzanamayacağı noktadan filelere gitti: 2-0. Dakikalar 42'yi gösterdiğinde gelişen Finlandiya atağında ceza alanı dışında Hetemaj'ın çektiği sert şut direkten döndü. Ay yıldızlı oyuncular dönen topu uzaklaştırdı.



ENES ÜNAL UZATMADA DİREĞE TAKILDI


49. dakikadaki Finlandiya atağında Pukki kaleciyle karşı karşıya kalacakken Volkan Babacan ceza sahası dışına kadar çıkıp tehlikeyi önledi. 59'da Uronen'in soldan ortasında Pukki'nin dönerek vuruşu kaleci Volkan'da kaldı. 90+3'te Gökhan Gönül'ün ortasında Enes Ünal'ın kafa vuruşu üst direkten döndü. Sonrasında Enes Ünal'ın yakın mesafeden şutunu savunma uzaklaştırdı. Millilerimiz, pazartesi günü Eskişehir'de Moldova ile hazırlık karşılaşması yapacak.



Cenk Tosun resmen gol attı


A Milli Takımı'nın Finlandiya maçındaki 2 golüne imza atan Cenk Tosun, 17. milli maçında 5. kez fileleri buldu. Golcü oyuncu, A Milli Takım'la ilk resmi gollerini de dün akşam attı. Cenk, A Milli Takım forması altında dün geceye kadar attığı 3 golü hazırlık karşılaşmalarında bulmuştu. 25 yaşındaki futbolcu, 24 Mart 2016'da İsveç ile yapılan hazırlık maçında attığı 2 golün ardından dün de 2 kez fileleri havalandırmasıyla ilgili olarak, "24 Mart şanslı günüm. Atabildiğim kadar gol atmak istiyorum" dedi.



3'er puanla gitmeliyiz


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Haziran'daki Kosova maçı çok önemli. 3 puan 3 puan gitmekte fayda var. EURO 2016 elemelerindeki gibi bir atmosfer olacak" dedi


Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, her maçın öneminin başka olduğunu belirterek, önlerindeki Kosova maçının da önemli olacağını vurguladı. Tecrübeli teknik adam, 2-0 kazanılan Finlandiya maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Haziran'da yapacağımız Kosova maçı, ciddi bir karşılaşma olacak. İnşallah o maçı da kazanırsak, 11 puana ulaşırız. EURO 2016 Elemeleri'ndeki gibi bir atmosfer olacak. Hırvatistan ile içeride oynamak avantaj görülmeyebilir ama seyirciyle oynamak avantajdır. Son maç İzlanda, ona göre hesap yapmamız gerekebilir. 3 puan 3 puan gitmekte yarar var” dedi. Terim, “Oyuncularımı tebrik ederim. Antalya'ya teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımız ve Bakanlarımız yanımızda olduklarını söylediler. Kendilerine de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Deneyimli hoca, maç içinse, “Daha farklı olabilirdi. Olacak da. Her kayıp sıkıntıya sokacak. Hep 2-0 kazanacaksak itirazım yok. Hatanın bedellerinin olacağı bir ortamda oynamak kolay değil” diye konuştu.









#A Milli Futbol Takımı
#2018 Dünya Kupası Elemeleri
#Türkiye
7 yıl önce