|

Ali Gürbüz çalışmalarını sürdürüyor

2013 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde uyarıcı madde kullandığı gerekçesiyle altın kemeri geri alınan ve iki yıl ceza alan başpehlivan Ali Gürbüz de çalışmalarına devam ediyor.

Yeni Şafak
16:12 - 2/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:44 - 2/07/2015 Perşembe
IHA

2011-2012 ve 2013 yıllarında yapılan yağlı güreşlerde başpehlivan olan Ali Gürbüz, altın kemerin ebedi sahibi olmuş, yaşanan olumsuzluğun ardından kemeri geri alınmıştı. Gürbüz, normal şartlarda şubat 2016'da biten cezasının affedilmesi halinde bu yılki güreşlerde er meydanındaki yerini alacak.



Son çalışmada Gürbüz, alt boylarda mücadele eden güreşçilere sık sık taktik verdiği görüldü. Genç pehlivanları uyaran Gürbüz, sporculara hatalarını ve yapması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi. 45 dereceyi bulan sıcak altında 2 saat antrenman yapan pehlivanlar, yaklaşık 100 litre yağ kullandı. Pehlivanların antrenmanını güreşseverler de takip etti.



Antalya Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa, "Ali Gürbüz her zamanki gibi iddialı. Biz onu güreşecek gibi hazırlıyoruz. Kendisi hazırlanıyor. Morali de iyi. Türkiye Güreş Federasyonu'nun kararına da saygılıyız. Eğer Ali Gürbüz güreşebilir denilirse, güreşçimiz kispetini bağlayıp, güreşebilecek şekilde hazır. Ali Gürbüz, güreşirse her zaman iddialı. Bunu kendisi de söylüyor. Güreşirse Antalya halkını en iyi şekilde temsil edecektir. Osman Aynur, İsmail Koç, İsmail Erkal, Ali Altun, Mustafa Kemal Karaboğa olarak iddialıyız. Allah izin verirse şehrimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.


#Yağlı Güreş
#Antalya
#Kırkpınar
#Ali Gürbüz
9 yıl önce