|

Altın kızlar

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Çin ile finalde karşılaşan Golbol Bayan Milli Takımı, rakibini 4-1 mağlup ederek altın madalyaya uzandı. Oyunlarda Türkiye'ye 3. altın madalyasını kazandıran millilerde Sevda Altunoluk 3 golle yıldızlaştı

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2016 الأحد
Güncelleme: 03:09 - 18/09/2016 الأحد
Yeni Şafak

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Golbol Kadın Milli Takımı, finalde Çin'i 4-1 mağlup ederek altın madalyaya ulaştı. Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Future Arena'da oynanan final müsabakasında Türkiye ile Çin karşılaştı. Çin karşısında üstün bir oyun sergileyen ay-yıldızlılar, karşılaşmadan 4-1 galip ayrıldı ve altın madalyanın sahibi oldu. Milli oyuncu Sevda Altunoluk, 3 golle galibiyete katkı verdi.



Yarı finalde Amerika karşısında adeta şov yapan ve Sevda'nın 8 gol attığı maçta rakibini 11-1 mağlup eden Türkiye, finalde ise Çin karşısında maçın başından sonuna kadar üstün oynadı ve altın madalyayı boynuna taktı.


Türkiye, bu başarısıyla Paralimpik Oyunları'ndaki üçüncü altın madalyasını elde etti. Millilerin, organizasyonda 1 gümüş ve 5 bronz madalyası da bulunuyor.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan Türkiye Golbol Kadın Milli Takımı'nı tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Golbol Kadın Milli Takımı'nın altın madalya kazanması dolayısıyla Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin'e tebrik telgrafı gönderdiği belirtildi.



Yine bir ilke imza attılar


Paralimpik Oyunları'nda ülkemize üçüncü altın madalyasını kazandıran Golbol Kadın Milli Takımı, bir ilke de imza attı. Oyunlarda toplam 9 madalyamız bulunurken, diğer 8 madalya ferdi sporlarda geldi. Ay-yıldızlı kızlarımız, takım sporlarında ilk altın madalyayı ülkemize kazandırdı. 2012 Londra Paralimpik Oyunları'nda da Golbol Erkek Milli Takımı bronz madalya kazanmıştı.


#Paralimpik Oyunları
٪d سنوات قبل