|

Aman sakata gelmeyelim

31 Ağustos'ta başlayacak 32. Avrupa Şampiyonası öncesi millilerin performansı teknik heyeti memnun etti. Mirsad, Hüseyin ve Kerem'in sakatlıkları ise endişelendirdi.

Yeni Şafak
23:00 - 25/08/2001 Cumartesi
Güncelleme: 21:31 - 30/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Aydın Örs, memnun


32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım'da, başantrenör Aydın Örs, şampiyona öncesi 13 hazırlık maçında 9 galibiyet elde ederek güçlerini ortaya koyduklarını söyledi. Özellikle son turnuvada özlenen oyunlarını ortaya koyduklarını ve teknik olarak görmek istediklerini gördüklerini belirten Örs, "Bu turnuvada oyuncuların gösterdiği performans ve yaptıkları, şampiyonadaki maçlarda da tekrarlanırsa, şampiyonanın en iddialı ekiplerinden biri oluruz" dedi. Dünü dinlenerek geçiren A Milli Takım, bugünden itibaren gruptaki Letonya, Slovenya ve İspanya milli takımlarının maç kasetlerini izleyecek ve bunlara yönelik taktik antrenmanları yapacak.



Sakatlıklar can sıktı


Örs, son maçlarda büyük eksiklik olarak rakibe gereğinden fazla hücum ribaundu verildiğini belirterek, "Sert ve agresif savunma yapan takımlara karşı da 2 kat fazla efor sarf ediyoruz. Bu tür takımlara karşı set hücumunda daha kolay sayı yapmanın yollarını arıyoruz" diye konuştu. Bu arada antrenmanda ayağına darbe alan Mirsad, Polonya maçında ayağı burkulan Hüseyin ve baldırından sakatlanan Kerem'in durumu yapılacak muayenelerden sonra belli olacak. Milli Takım yetkilileri, bu 3 oyuncuda önemli bir sakatlığa rastlanılmadığı ve yeniden antrenmanlara başlayabileceklerini söylediler.


#32. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası
#A Milli Takım
#Başantrenör Aydın Örs
#12 Dev Adam
23 yıl önce