|

Arda için Ocak operasyonu

Barcelona'da gözden çıkartılan ve bu sezon bir dakika bile süre alamayan yıldız futbolcu, eski yuvasına dönüyor. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in sezon başında takıma kazandırmak için çok uğraş verdiği Arda Turan, Ocak ayında sarı-kırmızılı formayı giyebilir.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:34 - 21/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arda için Ocak operasyonu
Arda için Ocak operasyonu

Galatasaray eski yıldızına kavuşmak için gün sayıyor. 2011'de sarı-kırmızılı kulüpten Atletico Madrid'e transfer olan, ardından 2015 yılında 34 milyon Euro karşılığında Barcelona'ya imza atan Arda Turan, yuvasına dönmeye hazırlanıyor. İspanyol ekibinde artık tamamen gözden çıkartılmasının ardından ayrılmayı kafasına koyan 30 yaşındaki futbolcu kendisine takım bakıyor. Sarı-kırmızılı takım milli futbolcununile çok yakından ilgilenirken, Arda da eski yuvasına dönmek istiyor. Bu konudaki tek tereddüt ise taraftarın Arda'ya karşı olumsuz tavrı. Taraftarın kendisini istemediğini düşünen Arda, isminin Galatasaray ile anıldığı dönemde sarı-kırmızılı taraftarların sosyal medyadaki mesajlarını, anketlerini canlı olarak takip etti. Bu nedenle istenmediğini düşünen Arda, sezon başındaki teklife sıcak bakmamıştı.

YUVANA GERİ DÖN

Barcelona'da artık hiç süre alamamasının yanı sıra Galatasaray camiasından Arda'nın kıramayacağı bir ismin, yıldız oyuncuyla görüştüğü ve Ocak ayında sarı-kırmızılı takıma dönmesi konusunda ikna ettiği öğrenildi. Bu kişinin Arda'ya, "Oynayamadığın yerde ne işin var. Yuvana dön gel" dediği öğrenildi. Tecrübeli futbolcunun ise dönüşe sıcak bakmaya başladığı belirtildi. Sezon başından bu yana iyi bir uyum yakalayan Süper Lig'in lideri Galatasaray'da, taraftar ise bu uyumun bozulmasını istemiyor. Arda'nın gelmesiyle birlikte takım içindeki dengelerin değişeceğini düşünen G.Saraylı taraftarlar bu nedenle tecrübeli futbolcunun transferine sıcak bakmıyor. Sosyal medya üzerinde yapılan anketlerde Arda'nın takıma gelmemesi konusunda görüş belirten sarı-kırmızılı taraftarlar, yıldız futbolcunun özellikle son dönemde bir gazeteci ile kavga etmesi, milli takımı bırakması gibi olayları nedeniyle G.Saray'a gelmesini istemiyor.

  • Latovlevici formayı kaptı
  • G.Saray'da Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak Bursaspor maçının hazırlıkları devam ediyor. Sarı-kırmızılı takımda geçtiğimiz hafta ilk maçına çıkmasına rağmen etkili bir performans sergileyen Iasmin Latovlevici'nin Bursaspor karşılaşmasında da ilk 11'de yer alacağı öğrenildi. Sakatlığını atlatarak yeniden takıma katılan Martin Linnes, taktik antrenmanının tamamında takımla çalışırken, teknik direktör İgor Tudor'un ikili arasında yapacağı tercih ise merak edilmeye başlanmıştı. Pazar günü oynanacak Bursaspor maçında Tudor'un, sol bekte takıma dönen Linnes'e değil, Latovlevici'ye yer vermesi bekleniyor. Hırvat çalıştırıcının, Linnes'i kulübeye çekerek Latovlevici'ye ilk 11'de şans vereceği öğrenildi. Tudor'un, Latovlevici'nin performansına tam not verdiği ve Bursa deplasmanında Rumen sol bekin forma giymesinin neredeyse kesin olduğu belirtildi.
İgor Tudor Belhanda'ya moral verdi

Galatasaray'a transfer olduğu günden bu yana eleştirililerin hedefindeki isim olan Younes Belhanda'ya Igor Tudor'dan destek geldi. Oyuncusuyla özel bir görüşme gerçekleştiren Hırvat teknik adam, "Senden çok memnunum. Yazılan yazılara, yapılan karşılaştırmalara takılma. Sahaya çık ve sevdiğin şeyi yap; futbolunu oyna" dediği öğrenildi.



Sofiane Feghouli forma bekliyor

Süper Lig'in 6. haftasında Bursaspor ile pazar günü deplasmanda karşılaşacak G.Saray’da, takımın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, ilk 11'i zorluyor. Yıldız futbolcuyla sık sık özel olarak görüşen teknik direktör İgor Tudor, kendisini en doğru zamanda ilk 11'e alacağını söyledi. Sakatlığından dolayı bir süre sahalardan uzak kalan başarılı futbolcu, takıma döndükten sonra ikinci yarılarda şans bulmuştu. Antalyaspor maçının son dakikalarında oyuna giren Feghouli, Kasımpaşa mücadelesinde de yine maça ilk 11'de başlamayıp ikinci yarıda sahada yer almıştı. Ligin başından beri genel olarak kadroyu koruyan Igor Tudor, sol bekte Linnes'in sakatlığı dışında herhangi bir değişikliğe gitmedi. Bursaspor maçına kadar Feghouli'nin antrenman performansını yakından takip edeceği belirtilen Tudor'un kesin kararını ise cumartesi günü vereceği öğrenildi. Feghouli'nin ilk 11'e alınması halinde Rodrigues veya Tolga'dan biri yedek bekleyecek. İki oyuncunun da form grafiğinden memnun olan Hırvat teknik adamı hafta sonu zor bir karar bekliyor.


Çocuklar için anlamlı iş birliği

Galatasaray ve UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak için Türk Telekom Stadı'nda atılan imzalarla iş birliği yaptı. UNICEF’in Barcelona, Manchester United ve Olimpiakos’tan sonra dünyada iş birliği yaptığı dördüncü kulüp Galatasaray oldu. Törende konuşan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Galatasaray ile UNICEF arasında dünya çocuklarına yardım etmek, onların haklarını korumak amacıyla bir iş birliği için imza töreni düzenledik. Çocukların özellikle dünyadaki ve Türkiye’deki çocukların UNICEF tarafından savunulan ve korunan hakları çerçevesinde Galatasaray’ın vereceği katkılar üzerinde bu proje gelişecek. Dünyanın 190’dan fazla ülkesinde çocuklar için çalışan öncü organizasyon olan UNICEF ile ülkelerinden ayrı düşmüş göçmen mülteci çocuklar da dahil olmak üzere tüm çocuklara yardımımızın dokunmasını hedefliyoruz. Son zamanlarda Orta Doğu’daki savaşlar nedeniyle Türkiye’ye büyük bir göç olmuştur. Burada en büyük eziyeti çocuklar çekmektedir. Dolayısıyla bu iş birliğinin Türkiye’ye göç etmiş çocuklara desteği olacağından da çok eminim. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz” dedi.


#Galatasaray
#Arda Turan
#İgor Tudor
7 yıl önce