|

Arda tarihe geçti

Katalan Kulübü, Arda için Atletico Madrid’e 41 milyon Euro bonservis ücreti ödeyecek. Yıllık 7 milyon Euro’dan 5 yıllık anlaşmaya varan milli oyuncu, “Her zaman Barcelona'da oynamayı hayal etmiştim. Messi, Neymar, Suarez ve İniesta ile oynamak harika olacak” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:58 - 8/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Atletico Madrid'in Türk oyuncusu Arda Turan, rekor bir transfere İspanya'nın dünyaca ünlü Barcelona Kulübü'ne transfer oldu. Milli oyuncu, 41 milyon Euro bonservis bedeliyle, Katalan kulübün tarihinin en pahalı 7. transferi oldu. Arda'nın 41 milyon Euro ile Neymar (86 milyon Euro), Luis Suarez (81 milyon Euro), İbrahimovic (49.5 milyon Euro), David Villa (40 milyon Euro), Alexis Sanchez (37,5 milyon Euro) ve Marc Overmans'dan (36 milyon Euro) sonra Barcelona tarihinde en pahalıya transfer edilen 7. futbolcu olarak tarihe geçti. Barcelona ile 5 yıllık sözleşme imzalayan Arda Turan'ın sezon başına net 4 milyon Euro kazanacağı ancak elde edeceği başarılara bağlı 7 Milyon Euro alacağı iddia edildi. Barcelona'ya transferiyle ilgili duygusal bir açıklama yapan milli futbolcumuz, “Atletico'da 4 harika yıl geçirdim. Takım arkadaşlarımı, taraftarları, kulüpteki herkesi hiç unutmayacağım. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Dün İspanya'nın Mundo Deportivo gazetesine konuşan Arda, "Her zaman Barcelona'da oynamayı hayal etmiştim. Barcelona'nın beni istediğini öğrendiğim günden düne kadar uyumakta zorlanıyordum. Tatildeydim ama hergün menajerimi arayıp transferin durumunu soruyordum. Barcelona'yı kafamdan atamıyordum. Barcelona beni istiyordu ve ben de Barcelona'yı. Resmi açıklama sonrasında Luis Enrique aradı ve hoşgeldin dedi. Çok mutlu oldum. Messi dünyanın en iyisi. Neymar, Suarez ve Iniesta da harika oyuncular. Iniesta idolümdü zaten. Onlarla oynamak harika olacak" diye konuştu.



Roni'nin Türk gülüşü





Arda Turan'ın Barcelona'ya transfer olması, İspanyol basınında geniş yer buldu. Katalan spor gazeteleri Sport ve El Mundo Deportivo, Arda için "Transfer edildi" manşetini attı. Sport, Barcelona İdari Kurulu'nun Arda'yı transfer etmek için "Hayali bir yöntem" bulduğuna dikkat çekti. El Mundo Deportivo, milli futbolcunun transferinin Barcelona başkanlık seçimlerine damgasını vurduğunu, ilk kez geri gönderilme maddeli bir sözleşmeyle futbolcu alındığını yazdı. Gazete, Arda'yı "Ronaldinho'nun Türk gülüşü" başlığıyla tanıttı. As gazetesi "Maçı Bartomeu kazandı ve İdari Kurul, Arda'yı transfer etti" başlığını attı. El Pais, "Arda Turan, şartlı bir evet", Marca da "Hevesli Turan" başlığını attı.



Formaları satışta




Arda Turan'ın Barca Storedaki formaları satışa sunuldu ancak hangi numarayı giyeceği henüz belli olmadığı için numara yer almadı. Arda büyük ihtimalle Xabi'nin giydiği 6 numarayı üzerinde taşıyacak. Milli futbolcunun yarın Barcelona'ya geleceği ve cuma günü sağlık kontrolünden geçtikten sonra resmi sözleşmeyi imzalayacağı bildirildi.





F.Bahçe'den Arda'ya davet!


Arda Turan'ın, Barcelona'nın cezasından dolayı 2016'ya kadar oynayamayacak olması F.Bahçe'nin iştahını kabarttı! Sarı-lacivertlilerden yıldız futbolcuya "Gel 6 ay burada oyna" teklifi geldi. F.Bahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu, kişisel Twitter hesabından, "Arda Turan, Ocak ayına kadar Barcelona'da oynayamayacak. Başkanımızın önceki yıllarda yaptığı teklif doğrultusunda kapımız kendisine açıktır" diye yazdı.



Sözleşmedeki tartışılan madde


Barcelona'da, yeni seçilecek kulüp başkanına, transfer edilen Arda Turan'ı Atletico Madrid kulübüne geri göndermesine imkan veren bir maddenin sözleşmeye eklenmesi tartışmalara neden oldu. Barcelona kulübünün yaptığı yazılı açıklamada ve İdari Kurul'un başkanı Ramon Adell'in de gazetecilere söylediği maddeye göre 18 Temmuz'dan sonra Barcelona kulüp başkanı seçilecek aday bu transfere karşı çıkarsa Arda Turan'ı 20 Temmuz gecesi saat 24.00'te Atletico Madrid kulübüne geri satabilecek. Ancak böyle bir durumda Barcelona kulübü 34 milyon Euro'ya transfer ettiği Arda'yı Atletico Madrid'e geri verirken 3,4 milyon Euro


kaybedecek.



#arda
#arda barcelona
#barça arda
9 yıl önce