|

Arda ve Serkan'ı frenlemek şart!

G.Saray'ı analiz etmek için İstanbul'a gelen Kremer Wilbert, ülkesine endişeli döndü. Alman teknik adam raporunda, “Kanatları mükemmel işliyor. Sağ ve soldaki iki oyuncu durdurulmalı” görüşüne yer verdi.

Süleyman Hatısaru
00:00 - 12/02/2008 Salı
Güncelleme: 00:22 - 12/02/2008 Salı
Yeni Şafak
Arda ve Serkan'ı frenlemek şart!
Arda ve Serkan'ı frenlemek şart!

G.Saray'ın UEFA Kupası 3. tur ilk maçında yarın Ali Sami Yen Stadı'nda ağırlayacağı Alman temsilcisi Bayer Leverkusen'in istatistikçisi Kremer Wilbert, Vestel Manisaspor karşısında izlediği sarı-kırmızılı takım hakkında endişe dolu bir rapor hazırladı. Alman takımının G.Saray hakkında bilgi almak üzere İstanbul'a gönderdiği Wilbert raporunda 6-3 sarı-kırmızılılar lehine biten maç sonunda özellikle Arda ve Serkan'a dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.


KANATLAR SAAT GİBİ

Wilbert, G.Saray'ın mükemmel kanat organizasyonları yaptığını kaydederek, özellikle iki genç kanat oyuncusu Arda ve Serkan'ın futbolundan etkilendiğini belirtti. Bayer Leverkusen'in istatikçisi raporunda, “G.Saray kanatlardan Arda ve Serkan'ın geliştirdiği ataklarla sonuca gidiyor. Sol kanatta Arda, sağda ise Serkan bir saat gibi, hiç aksamadan işliyor. İki futbolcu da çok çabuk ve zeki. Topu çok iyi kullanıyor, doğru adreslerle buluşturuyorlar. Karşılaşmanın başından sonuna kadar sürekli koşuyor, tempoyu hiç düşürmeden oyunu kuruyorlar. Bu iki oyuncu G.Saray'ın oyun düzeninde çok önemli yer tutuyor. Karl Heinz Feldkamp'ın en önemli silahlarının Arda ve Serkan olduğunu söyleyebilirim” ifadelerine yer verdi.


BU SERKAN ALINIR

Alman teknik adam, Bayer Leverkusen'in Teknik Direktörü Michael Skibbe'ye ilettiği görüşlerini içeren raporda, “Eğer, Arda ile Serkan'ı durdurabilirsek, G.Saray'ı eleme şansımız yükselir. Bu iki oyuncuya önlem alınırsa, G.Saray hücum zenginliğini kaybeder” diye görüş belirtti. Wilbert, görüşlerini destekleyen maç istatistikleri ile birlikte sunduğu raporda bir de öneride bulundu. Alman teknik adam, teknik direktör Skibbe'ye ulaştırdığı raporda Serkan'ın transfer edilmesi gereken bir oyuncu olduğunu belirterek, “Bayer Leverkusen'in sağ kanatta böyle bir oyuncuya ihtiyacı var. Serkan tam aranılan isim. Genç ve çok yetenekli. Bir çok oyuncu izledim, bu yerde Serkan'dan daha iyisini görmedim” diye tavsiyede bulundu.


16 yıl önce