|

Ardeşen GSK, Avrupa için son sınavı

Avrupa Hentbol Federasyonunun Şampiyonlar liginden sonraki, en zor kupası olan Kupa Galipleri Kupasında Ardeşen GSK başarılı bir grafik sürdürüyor. Ardeşen GSK, bu maçıda kazanıp yeni başarılarına imza atmaya hazırlanıyorlar. Danimarka Team Esbjerg'i pazar günü Rize'nin Ardeşen ilçesinde ağırlıyacak.

Yeni Şafak
15:51 - 21/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 16:08 - 21/11/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Hentbol Bayanlar Avrupa Kupa Galipleri Kupasında 22 Kasım Pazar günü saat 16:00'da Rize takımı Ardeşen GSK, Danimarka liginde lider olan Team Esbjerg'i ağırlıyor.



Rize'nin Ardeşen ilçesine bağli Ardeşen GSK bayan hentbol takımı başarılı bir grafik sürdürmeye devam ediyor. Türkiye Bayanlar Hentbol ligi'nde ise şampiyonluğa göz dikti. Yeni bir takım olmasına rağmen Avrupada ses getirmeyi başardı. Avrupa takımlarınında Ardeşen GSK'nın kolay bir takım olmadığını anladı.



Danimarka'da Oynanan İlk Maçı Karadeniz ekibi Ardeşen GSK 30-26 kaybetti. ikinci maçı yani rovanşını 22 Kasım Pazar günü 16:00 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Spor Salonunda oynanayacak. Çay tv maçı canlı yayınlayacak.



Ardeşen GSK, Kupa Galipleri Kupasında tur atlamak için rakibini 5 sayılık bir farkla yenmesi gerekiyor.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ardeşen GSK Kulüp Başkanı Sultan Rauf Oğuz; “Ardeşen GSK bu maçı kazanacak güçte.İşimiz çok zor ama bu zoru başaracak kaliteli oyuncularımız var. Danimarka Team Esbjerg takımı daha önce Avrupa Organizasyonlarında final görmüş bir takım. Avrupa tercübesi bizden çok ama bizim takım da avrupa takımların korkulu rüyası oldu. Ardeşen'in taraftarları oyuncularımıza moral konusunda en büyük katkıyı tribünlerde takımlarını destekleyerek gösteriyorlar. Ardeşen taraftarı ateşli, heycanlı ve centinmendir. Pazar günü Danımarka ekibiyle oynayacağımız maçta ardeşen taraftarının salonu dolduracağına ınanıyorum, takımımızın lig maçlarında olduğu gibi bu maçımızdada yanlız bırakmayacaktır. Evet Danimarkada zorlu bir deplasman oldu bizim için,4 sayı farkla kaybettik. Özellikle de ilk yarı sürekli önde götürdüğümüz maçı ikinci yarıda rakibin saha ve seyirci avantajını iyi kullanarak hem farkı kapattı hemde 4 sayı geride maçı kapattık.Pazar günkü maçımızda saha ve seyirci avantajını kullanma sırası bizde. 5 Bin kişilik bir taraftar desteğimız var. Bu taraftarımızın desteğini yine bekliyoruz. Rize ve İlçeleri tamamen bu maç için tek yürek olmuş durumdalar. Ama seyircimizin bunu bilmesini ayrıca isterim. Telafisi olmayan bir maç oyanacağız yarın. Mütlak kalibiyet parolasıyla sahaya çıkacağız. Önümüzde 60 dakikalık bir süre var ve bu 1 saatı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Ardeşen GSK Ailesi olarak yarın maçı kazanacağımıza inanıyorum , Avrupa'nın en iyi 8 Takım'ı arasına adımızı yazdırıp, Cumhurbaşkanımızın memleketi Rize'mizin de gururu olmaya devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın'da takımımıza her zaman desteği olmuştur, bu maçı kazanıp avrupada da en iyi şekilde ülkemizi temsil etmeye inandık ve başarmak içinde yarın sahaya bu inancımızı yansıtcağiz. Bu başarımızı hem Cumhurbaşkanımıza hem de ülkemize armağan etmek istiyoruz, yarın inşallah avrupada yeni bir başarıya imza atacağız ." dedi.



#ardeşen gsk
#rize
8 yıl önce