|

Atalay Babacan'dan kariyer açıklaması

U17 Milli Takımı'nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Galatasaray'ın genç takım oyuncusu Atalay Babacan, kariyer hedeflerini anlattı. Genç yıldız adayı hedefinin A Milli Takım olduğunu söylerken İngiliz devi Manchester United'a da göz kırptı.

Yeni Şafak
14:17 - 1/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:33 - 1/06/2017 Perşembe
Diğer
Atalay Babacan, Hırvatistan'da düzenlenen organizasyonda İtalya ile karşılaştığımız ve çeyrek finale yükseldiğimiz mücadelede attığı golle Avrupa basınının ilgisini çekmişti.
Atalay Babacan, Hırvatistan'da düzenlenen organizasyonda İtalya ile karşılaştığımız ve çeyrek finale yükseldiğimiz mücadelede attığı golle Avrupa basınının ilgisini çekmişti.

U17 Milli Futbol Takımı'nın, Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği başarılı performansta pay sahibi olan Galatasaray Futbol Akademisi'nin yetiştirdiği isimlerden Atalay Babacan dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun resmi yayın organlarından Tam Saha Dergisi'ne konuşan genç hücum oyuncusu, futbolculuk yaşamını ve kariyer hedeflerini anlattı.

"Manchester United'ın yeri bende ayrı"

Öğretmen anne-babanın oğlu, futbolcu bir ağabeyin kardeşi olan Atalay Babacan, fizik olarak daha da güçlenmesi gerektiğini söyleyerek şunları ifade etti:

  • "2013'ten bu yana hayalimdeki kulüpte oynuyorum ve ay-yıldızlı formayı giyiyorum. Hedefim Galatasaray'ın A takımı ile A Milli Takım'a yükselmek ve kalıcı olmak. Fatih Terim'in yönettiği bir kadroda olma düşüncesi çok heyecanlandırıyor. Avrupa'da da Manchester United'ın bende ayrı bir yeri var."
"Fatih Terim'in izlemesi bizi olumlu etkiledi"

Milli takımdaki U17 yaş grubunda 11, toplamda ise 21 gol atan Atalay Babacan, Hırvatistan'daki Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in tribünde kendilerini izlemesiyle ilgili olarak da şöyle konuştu:

  • "Fatih hocanın Hırvatistan'da iki maçımızı izlemesi bizi olumlu etkiledi. En iyi oyunumuzu, top ayağımızdayken sahaya koyabiliyoruz. Teknik direktörümüz Mehmet Hacıoğlu'nun da bu anlayışla oynamamızda etkisi büyük. Dünya Kupası'nda da yine dereceye girmek istiyoruz."
Forvet arkası oynayan genç futbolcu; en çok beğendiği oyuncuya örnek olarak da Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi'yi gösterdi.



#Atalay Babacan
#Galatasaray
7 yıl önce