|

Avrupa Kartalı

Geçen sezonun gol sayısını ikiye katlayan Beşiktaş, bu peformansıyla Avrupa devlerini geride bıraktı. Şenol Güneş'in Beşiktaş'ı, Lucescu'nun Shakhtar Donetsk'i ile birlikte deplasmanda en fazla gol atan takım oldu; devler yanına bile yaklaşamadı.

Yeni Şafak
04:00 - 28/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 02:46 - 28/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Beşiktaş, bu sezon gole doymuyor. Geride kalan 9 haftada 24 gol atma başarısı gösteren siyah-beyazlılar, özellikle deplasmandaki gol sayısıyla Avrupa devlerine kafa tuttu. Dış sahadaki 5 karşılaşmada 17 gol atan, maç başına 3.4 gol ortalaması tutturan Beşiktaş, Avrupa'daki tüm liglerde Ukrayna ekibi Shakhtar Donestk ile birlikte en golcü takım oldu. Teknik direktör Şenol Güneş ile golcü bir kimliğe bürünen siyah-beyazlılar, Bundesliga'da 4 deplasman maçında 9 gol atan Bayern Münih, 5 maçta 12 gol kaydeden Borussia Dortmund; Fransa Lig 1'de 6 maçta 12 gol atan PSG, Hollanda Eredivisie'de 6 maçta 14 gol atan Ajax, yine 6 maçta 15 gol bulan PSV, Premier Lig'de 5 maçta 12 gollü West Ham United, La Liga'da 5 maçta 12 gol bulan Real Madrid, İtalya'da 5 maçta 10 golde kalan Roma gibi devleri geride bıraktı.



İSPANYA VE İTALYA'DA BEŞİKTAŞ'I GEÇEN YOK


Mircea Lucescu'nun takımı Shakhtar Donetsk, Ukrayna Ligi'nde 5 deplasman maçında attığı 17 golle Beşiktaş ile zirveyi paylaşırken bu iki takımı, Fransa ekibi Nice, bir başka Ukrayna temsilcisi Dnipro 6 maçta 16 gollük performansıyla takip etti. Beşiktaş, ligde 9 maçta attığı toplam 24 golle de zirveye oynadı. Siyah-beyazlılar, bu gol sayısıyla Avrupa'nın önde gelen 5 ligi arasında Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Juventus, Roma, Inter, Manchester United ve Arsenal gibi takımları geride bıraktı. Beşiktaş, La Liga ve Serie A'da yer alan tüm takımlardan daha fazla sayıda gole imza attı.



Beşiktaş'tan maç jesti!


Beşiktaş forması giyen bir ailenin içinde olduğu otomobil, Antalya'da taşlı saldırıya uğradı. Aracın camları kırılırken, ailenin küçük çocuğu korkudan gözyaşlarına boğuldu. Sosyal medyada bu olayın büyük yankı bulması sonrası Beşiktaş Kulübü, minik taraftarı ve aileyi Cuma günkü Kasımpaşa maçına davet etti.



Gomez'in kimyası tuttu


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Antalyaspor'u da boş geçmeyen Mario Gomez'in performansını da değerlendirdi. Alman golcünün kimyasının Beşiktaş'a çabuk uyum sağladığını belirten Orman, "Gomez takıma tam oturdu. Onu izlemek herkese keyif veriyor" ifadelerini kullandı. Kapris yapmadan sadece işini yapıyor" diye konuştu.kullandı. Yüzde 99.8 pas başarısı yüzdesi tutturan yıldız futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçında 100 kez topla buluşmuş, bu pasların 96'sını olumlu kullanmıştı. Yıldız orta saha, ligin 8. haftasında Çaykur Rizespor maçında 102 kez pas atmış, bunun 98'inde başarı sağlamıştı. Atiba, ligde geride kalan 9 haftada yüzde 94.4 pas isabet oranına sahip. Atiba, böylece kendisiyle yakın sayıda maça çıkmış oyuncular baz alındığında PSG'li Thiago Silva (94.2) ve yine PSGli Marquinhos (93.5) ve Thiago Motta'yı (93.3) geride bıraktı ve Avrupa'nın zirvesine yerleşti.



Atiba'dan yine pas şov


Beşiktaş'ın Kanadalı futbolcusu Atiba Hutchinson, Antalyaspor maçında da yüksek pas isabet yüzdesi sağladı. Antalyaspor karşısında 70 kez topla buluşan Atiba, bu pas tercihlerinin 69'unu olumlu yönde kullandı. Yüzde 99.8 pas başarısı yüzdesi tutturan yıldız futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçında 100 kez topla buluşmuş, bu pasların 96'sını olumlu kullanmıştı. Yıldız orta saha, ligin 8. haftasında Çaykur Rizespor maçında 102 kez pas atmış, bunun 98'inde başarı sağlamıştı. Atiba, ligde geride kalan 9 haftada yüzde 94.4 pas isabet oranına sahip. Atiba, böylece kendisiyle yakın sayıda maça çıkmış oyuncular baz alındığında PSG'li Thiago Silva (94.2) ve yine PSGli Marquinhos (93.5) ve Thiago Motta'yı (93.3) geride bıraktı ve Avrupa'nın zirvesine yerleşti.



Gökhan Töre'den iyi haber


Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçında sağ baldır kasından sakatlanan ve Antalyaspor karşısında forma giyemeyen


Gökhan Töre'nin, ligde Cuma günü oynanacak Kasımpaşa maçında oynama ihtimali arttı. Dünkü idmana çıkan yıldız


futbolcunun bu maça yetişebileceği öğrenildi. Sosa'nın da gripten kurtulduğu ve formasına kavuşacağı bildirildi.





#Beşiktaş
#Mircea Lucescu
#Shakhtar Donetsk
#Ukrayna
9 yıl önce