|

Avrupai fırtına

Trabzonspor, Antalyaspor'u deplasmanda yenerek Avrupa kupalarına katılma yolunda dev bir adım attı. Bordo-mavili ekibe galibiyeti getiren golleri Rodallega (2) ve Uğur kaydetti. Dış sahadaki yenilmezlik serisini 7'ye çıkaran Trabzonspor, ligin ikinci bölümünde 11 lig maçında 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/04/2017 Pazar
Güncelleme: 02:34 - 23/04/2017 Pazar
Yeni Şafak
Trabzonspor
Trabzonspor

Süper Lig'in 28. haftasında, Avrupa kupalarına katılmak isteyen Trabzonspor ile Antalyaspor'un karşı karşıya geldiği mücadeleyi bordo-mavili ekip 3-0 kazanarak avantaj sağladı. Ligin ikinci yarısında deplasmanda oynadığı 7'inci maçta da yenilgi yüzü görmeyen Karadeniz ekibine galibiyeti getiren golleri Rodallega (2) ve Uğur kaydetti. Antalyaspor ise ligde 4 maç aradan sonra kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Mücadeleye ev sahibi Antalyaspor hızlı başladı. Bordo-mavililerin çıkarkan kaptırdığı top sonrasında Charles'in 7. dakikada kaleyi cepheden gören yerden çektiği sert şutu kaleci Esteban uzanarak dirik dibinden kornere çeldi. 33. dakikada Pereira'nın yakın mesafeden şutunda Salih araya girerek net pozisyonun gol olmasını engelledi. Sık sık faullerle duran mücadelede iki ekipte fazla pozisyona giremezken, ilk yarı bu skorla bitti. İkinici yarıya Trabzonspor adı gibi fırtına gibi başladı ve golü buldu. 51. dakikada Yusuf Yazıcı'nın orta sahanın solundan ceza sahasına doğru gönderdiği harika pasa hareketlenen Rodallega, ceza sahası içi sağ çaprazdan sert vuruşla topu ağlara gönderdi:0-1. Golden 3 dakika sonra Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. 55. dakikada Yusuf Yazıcı'nın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte topu kafayla 6 pasın içine çeviren N'Doye'un pasında, Uğur rahat bir dokunuşla topu ağlara gönderdi:0-2. Bordo-mavililer, ikinci yarıda oynadığı futboldan sonuç almaya devam etti ve 3. golü da buldu. 65. dakikada Olcay'ın derinleme pasında topla buluşan Rodallega'nın, ceza sahası içinde sağ çaprazdan yakın mesafeden çektiği şut kalecinin müdahalesine rağmen direğe çarpıp ağlarla buluştu. Kolombiyalı futbolcu, kendisinin 2 takımının 3. golünü kaydetti:0-3. Karadeniz ekibi ikinci yarıda 14 dakikada bulduğu 3 golle sonuca gitti.


Mutluyum; 3 puan aldık

Trabzonspor'un deplasmanda Antalyaspor'u 3-0 yendiği karşılaşmada gecenin yıldızı olan Kolombiyalı golcü Hugo Rodallega, galibiyet ve attığı goller nedeniyle çok mutlu olduğunu söyledi. Antalyaspor galibiyetini "Mutluyum; 3 puan aldık" sözüyle değerlendiren yıldız oyuncu, "İkinci yarıdaki çıkışımızı sürdürüyoruz. Trabzonspor büyük bir kulüp. Beni de bunun için transfer ettiler. Buradıyım. Performansımın her gün üstüne koyuyorum. Gollerime inşallah devam edeceğim" ifadelerini kullandı. Attığı gollerin hangisinin daha yi olduğunun karşılaştırılması istenen Rodallega, "Karşılaştırmıyorum ama birinci gol diyeceğim. Bu gol kırılma anı oldu. Bu skoru yakalamak için iyi bir zamanda geldi" şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Hedefmize ulaşacağız

Trabzonspor'un Antalyaspor'u yendiği maçta ikinci golü atan Uğur Demirok, sezon sonunda Avrupa kupaları hedeflerine ulaşacaklarını söyledi. Galibiyetten dolayı mutlu olduklarını dile getiren başarılı oyuncu, "Ligin ikinci yarısında en az gol yiyen takımız. Trabzonspor çok büyük bir camia. Ligi en yukarıda bitirmek istiyoruz. Avrupa hedefimiz var ve buna ulaşacağız" açıklamasında bulundu.

#Trabzonspor
#Antalyaspor
7 yıl önce