|

Aydın: Buruk sevinç yaşıyoruz

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, kazanılan başarılara sevinemediklerini vurgularken, 'Ülkemizden her gün şehit haberleri geliyor. Bu şekilde bizim de sevincimiz ister istemez tam olamıyor. Açıkça söylemek gerekirse buruk bir sevinç yaşıyoruz' dedi.

Yeni Şafak
12:53 - 13/09/2015 Pazar
Güncelleme: 10:00 - 13/09/2015 Pazar
IHA

Dünya Güreş Şampiyonası'nda 3 altın, 1 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplamda 6 madalya kazandıklarını belirten Musa Aydın, "Bu madalyaların sayısı daha fazla olabilirdi talihsizlik oldu. Maç eksiğimiz olduğunu gördük. Olimpiyatların hazırlık sürecinde mutlaka bol miktarda ikili kamplar ve turnuvalar yapacağız. Bu bizim maç eksiğimizi giderecek. Öyle inanıyorum ki, Olimpiyatlarda da başarılı olacağız. Güreşimiz her geçen gün ivme kazanıyor. Şimdiden Rio Olimpiyatları için 6 tane kota almış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.



'Buruk sevinç yaşıyoruz'

Kazanılan başarılara sevinemediklerini vurgulayan başkan Aydın, "Ülkemizden her gün şehit haberleri geliyor. Bu şekilde bizim de sevincimiz ister istemez tam olamıyor. Açıkça söylemek gerekirse buruk bir sevinç yaşıyoruz. İnşallah kısa zamanda ülkemizde her gün gelen şehit haberleri son bulur. Tüm madalya alan sporcu kardeşlerimiz, askerimize ve polisimize saygı anlamında asker selamı vererek devletimizin yanında olduğunu gösterdiler. Bu madalyaların kazanılmasında hiç şüphe yok ki milli takım hocalarımızın da emeği çok büyük. Onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.



'Hükümetimizin spora ne kadar destek verdiğini biliyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın arayarak tebriklerini ilettiğini söyleyen Aydın, "Türkiye ile Amerika arasında 10 saatlik bir zaman farkı var. Zaten ülke gündemimiz çok yoğun. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın tebriklerini sayın Bakanımız ve Gençlik Spor Genel Müdürümüz ilettiler. Cumhurbaşkanımızın güreş sevdalı olduğunu bilmeyen zaten yok. Hükümetimizin de spora ne kadar destek verdiğini hepimiz biliyoruz. Onların desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Bize de madalya almak kalıyor" ifadelerini kullandı.

#musa aydın
#Türkiye Güreş Federasyonu
#taha akgül
9 yıl önce