|

Aydınus çaldı Gökdeniz kurtaramadı

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final müsabakasında Rubin Kazan ve Chelsea arasında oynanan mücadele 3-2 sonuçlandı.

-
00:00 - 11/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 21:51 - 11/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Aydınus çaldı Gökdeniz kurtaramadı
Aydınus çaldı Gökdeniz kurtaramadı

UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final müsabakasında Rubin Kazan ve Chelsea arasında oynanan mücadele 3-2 sonuçlandı. Fırat Aydınus'un yönetip bir de penaltı verdiği karşılaşmada, A Milli Takım formasını da bir çok kez gitmiş olan Gökdeniz Karadeniz 62. dakikada Chelsea'nin filelerini havalandırırken, ev sahibi ekibin diğer golleri, 51. dakikada Sierra Marcano ve 75. dakikada penaltıdan Bebars Natcho'dan geldi. Londra temsilcisinin gollerini ise 5. dakikada Fernando Torres, 55. dakikada Victor Moses attı.

Karşılaşmaya ilk maçtaki skor avantajı ile başlayan Chelsea henüz 5. dakikada Lampard'ın pasını iyi değerlendiren Fernando Torres ceza sahasından yaptığı güzel vuruş ile skoru 1-0 yaptı. Golden sonra oyunun hakimiyetini eline alan Chelsea ilk 20 dakika oyuna hükmetti. İlk yarının ikinci yarısında oyuna ortak olan Rubin Kazan girdiği pozisyonlardan yararlanamadı ve karşılaşmada 45 dakika 0-0 tamamlandı.

İkinci yarıya bu sefer hızlı başlayan takım ev sahibi oldu. Orbaiz'in sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahasına iyi yönelen Marcano, güzel bir kafa vuruşuyla 51. dakikada topu ağlarla buluşturdu. Kazan bu golle ümitlense de 55. dakikada Victor Moses, Ramires ile yaptığı duvar pasının ardından takımının 2. golünü attı. Pes etmeyen Rubin Kazan'da sahneye Gökdeniz çıktı. Yine sol kanattan gelişen Rubin Kazan atağında Gökdeniz harika yükselerek güzel bir kafa golüyle 62. dakikada takımının beraberlik golünü attı.

Skoru berabere getirmesinin ardından baskını arttıran Kazan ekibi, Azpilicueta'nın Ryazantsev'i ceza sahasında düşürmesinin ardından penaltı kazandı. Fırat Aydınus'un tereddütsiz biçimde verdiği penaltıyı 75. dakikada Bebars Natcho takımını 3-2 öne geçiren golü attı.

Bu dakikadan sora turu geçmek için 2 gole ihtiyacı olan Rubin, girdiği pozisyonları değerlendiremedi ve mücadele 3-2 tamamlandı. Bu skorla birlikte Chelsea ilk yarı finalist oldu.


Kaynak: Goal

11 yıl önce