|

Babaya son görev

G.Birliği maçında oğlunu son kez izledikten sonra eve dönüş yolunda hain saldırıda hayatını kaybeden 66 yaşındaki Kemal Bulut, dün memleketi Kayseri'de toprağa verildi. Başta takım arkadaşları, G.Saray Kulübü yönetimi, futbol camiasından birçok isim, Umut'u bu zor gününde yalnız bırakmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:45 - 16/03/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Ankara Kızılay'da gerçekleşen hain terör saldırısında yaşamını yitiren G.Saraylı futbolcu Umut Bulut'un babası 66 yaşındaki Kemal Bulut, dün memleketi Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı. Kemal Bulut'un cenazesi, Kayseri'nin Yenişehir ilçesinde Yeşilhisar Büyük Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yenişehir ilçe Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bir hayli üzgün olan ve güçlükle ayakta duran Umut Bulut, taziyeleri bir bir kabul ederken takım arkadaşları kendisine destek olmaya çalıştı. Yıldız futbolcu, 15 Mart olan doğum gününde babasını toprağa vermenin derin acısını yaşadı. Umut Bulut'u cenaze töreninde spor camiası yalnız bırakmazken G.Saray Kulübü, Başkan Dursun Özbek, eski teknik direktör Mustafa Denizli de dahil yönetici, futbolcu ve kulüp çalışanları geniş katılımla cenazede yer aldı.





Yenişehir İlçesi'ndeki cenaze namazına gelenler arasında Kayseri Valisi Orhan Düzgün, TFF Milli Takımlar Teknik Sorumlusu Fatih Terim, TFF Yönetim Kurulu üyeleri; Ali Dürüst, Cengiz Zülfikaroğlu, Müfit Erkasap, Fahri Yılmaz, Kayserispor Başkanı Recep Mamur, MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, kurul üyesi Bünyamin Gezer, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı, Galatasaray eski yöneticilerden Abdurrahman Albayrak ve Kayserisporlu futbolcular da vardı.



İnşallah mekanı CENNET OLUR


Cenaze namazı öncesi taziyeleri kabul eden Umut Bulut, “Bu tip olaylar herkesin başına gelebilir, bizim de başımıza geldi. Babamın mekanı cennet olsun. Ölenlere Allah rahmet eylesin” dedi.





Ankara'daki patlamada babasını kaybeden Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un ilk sözleri “İnşallah babam imanlı bir şekilde ölmüştür. Bu tip olaylar herkesin başına gelebilir, bizim de başımıza geldi” şeklinde oldu. Öğle namazının ardından taziyeleri kabul eden, acısından dolayı konuşmakta güçlük çeken Umut Bulut, “Söylenecek fazla bir söz yok. Başta babam olmak üzere tüm ölenlerin mekanları cennet olsun. Allah'tan tek isteğim, inşallah imanlı bir şekilde ölmüştür. Takdir-i ilahi. Orada artık vadesi geldi. Orada vadesini verdi.



Bu tip olaylar özellikle son dönemlerde çoğaldı. Herkesin de başına gelebilir. İşte bizim de başımıza geldi. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Söyleyeceğim fazla bir şey yok. Gerçekten çok farklı duygular içindeyim. Bilmiyorum yani şu anda fazla bir şey söyleyemem. İnşallah, babamın mekanı cennet olsun. Şu anda söyleyeceklerim bu kadar” ifadelerini kullandı.



Babamı çok kez aradım ulaşamadım


Babasıyla en son G.Birliği maçından önce görüştüklerini kaydeden Umut Bulut, ölüm haberini bir sonraki gün almasıyla ilgili "Maçtan önce görüştük, maç esnasında selamlaştık, sonra gitti. Kendisini İstanbul'a döndükten sonra telefonla çok kez aradım, cep telefonu çalıyor ama açmıyordu. Babamın hayatanını kaybettiğini ertesi gün sabah öğrendim" açıklamasını yaptı.





Terim teröre lanet okudu


Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Umut'a başsağlğı dilerken "Terörle sınanmayan bir ülke olması gerek Türkiye. Her sabah neşe ile okula giden çocukların ülkesi olmalıyız. Yapanları ve yardım edenleri lanetliyorum" dedi.



G.Saray terörün hedefi oldu


Taziye çıkışı duygularını aktaran G.Saray Başkanı Dursun Özbek, G.Saray'ın da terörün hedefi olduğunu belirterek, "Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Vatanımızın, milletimizin başı sağ olsun” dedi.





İnsan nasıl devam edeceğini iyi düşünmeli


G.Saray'ın Alman yıldızı Lukas Podolski, Ankara'daki terör saldırısında Umut Bulut'un babasının da hayatını kaybetmesi sonrası Bild Gazetesi'ne “Bütün kulüp şokta. Yaşanan olaylardan sonra insan nasıl devam edeceğini iyi düşünmeli” açıklamasını yaptı. 30 yaşındaki futbolcunun Türkiye'deki geleceği hakkında düşünmeye başladığını yazan Bild, Podolski'nin 2018'e kadar olan sözleşmesini tamamlamayacağını iddia etti.





Bülent Korkmaz masada


G.Saray yönetimi, Kayseri dönüşünde acil olarak toplandı. Fenerbahçe derbisine kadar çözmeyi düşündüğü teknik direktör konusunu görüştü.



Galatasaray'da 2. Bülent Korkmaz dönemi başlamak üzere... Teknik direktör arayışlarını sürdüren sarı kırmızılı yönetim, Umut Bulut'un cenazesi için gittikleri Kayseri'den döndükten sonra bir araya geldi. Bülent Korkmaz ile yapılan görüşmeyi masaya yatıran G.Saraylı yöneticiler, genç teknik adamın teklifini görüştü. Bülent Korkmaz, kendisini 6 aylığına takımın başına getirmek ve başarıya göre sözleşme uzatmak isteyen G.Saray yönetimine, "Sezon sonuna kadar göreve gelmeyi kabul etmem. En az 1.5 yıllık sözleşme istiyorum" cevabını verdi. Bu durumu yönetim kurulu toplantısında değerlendiren G.Saray yönetimi, Bülent Korkmaz ile son kez detaylı olarak görüşecek. Galatasaray yönetiminin, genç teknik adamla büyük ölçüde anlaşma sağlaması ve Korkmaz'ın F.Bahçe derbisinde takımın başında olması bekleniyor.





#Umut Bulut
#Dursun Özbek
#Mustafa Denizli
#galatasaray
8 yıl önce